Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1658 Ocena: 26133
Dodano: 09.02.2019
Odsłon: 11112
> 6 os. | > 60 min | średnie | tanie |
Wymyte, osuszone papierowymi ręczniczkami mięso kroimy w większą kostkę. Czosnek i cebule obieramy i mielimy razem z mięsem. Do mięsa dodajemy bułkę tartą, jajka oraz wszystkie suche przyprawy do smaku. Mięso wraz ze wszystkimi składnikami dobrze wyrabiamy. Ilością przypraw każdy decyduje pod swój smak.
Z wyrobionego mięsa formujemy kotlety, spłaszczamy na dłoni, układamy na rozgrzany tłuszcz na patelni.
Smażymy z obu stron na rumiany kolor.
Usmażone kotlety możemy podać jako dodatek do dania głównego jak i podać z chlebem jako przekąska.
Smacznego!!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

Tadeusz-Dkropka 05 marca 2019Zgłoś do usunięcia
MIELONE Z MIĘSA POKROJONEGO W "WIĘKSZĄ KOSTKĘ" ?NOBEL !!! Odpowiedzi: 2 ▼
4 Kto głosował? | Odpowiedz

bryssska 11 lutego 2019Zgłoś do usunięcia
Przepadam za takimi z karkówki ;-D3 Kto głosował? | Odpowiedz

babcitereskiciasta 10 lutego 2019Zgłoś do usunięcia
Pyszne kotleciki.:)1 Kto głosował? | Odpowiedz

danielek 09 lutego 2019Zgłoś do usunięcia
Dobra rzecz :)3 Kto głosował? | Odpowiedz