Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1658 Ocena: 26198
Dodano: 06.07.2020
Odsłon: 2777
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Mięsa kroimy w 4 centymetrowe kostki, dodajemy peklosól, dokładnie mieszamy i peklujemy 48 godzin w temperaturze 6-8 stopni Celsjusza.
Zapeklowane mięsa mielimy przez sitko 5 mm. Do zmielonego mięsa dodajemy zmieloną skórę z golonki oraz rozmieszane w wywarze z gotowania skóry wszystkie przyprawy razem ze skrobią ziemniaczaną i aromatem do Tyrolskiej. Wszystkie składniki dokładnie wyrabiamy do momentu odpowiedniej kleistości.
Gotowym farszem napełniamy osłonki robiąc odpowiedniej wielkości batony.
Gotowe batony z mielonką parzymy w 75 stopniach Celsjusza przy Fi 70 mm - 70 minut. Po parzeniu studzimy 10 minut w zimnej wodzie. Batony z mielonką przechowujemy w lodówce.
Smacznego !!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

KORAL 06 lipca 2020Zgłoś do usunięcia
Ekstra.2 Kto głosował? | Odpowiedz

KulinarnaChwila 06 lipca 2020Zgłoś do usunięcia
Smacznie wygląda:)5 Kto głosował? | Odpowiedz