Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna wieprzowa mielonka Tyrolska, prosta w zrobieniu, idealna do kanapek.
Mięsa kroimy w 4 centymetrowe kostki, dodajemy peklosól, dokładnie mieszamy i peklujemy 48 godzin w temperaturze 6-8 stopni Celsjusza.
Zapeklowane mięsa mielimy przez sitko 5 mm. Do zmielonego mięsa dodajemy zmieloną skórę z golonki oraz rozmieszane w wywarze z gotowania skóry wszystkie przyprawy razem ze skrobią ziemniaczaną i aromatem do Tyrolskiej. Wszystkie składniki dokładnie wyrabiamy do momentu odpowiedniej kleistości.
Gotowym farszem napełniamy osłonki robiąc odpowiedniej wielkości batony.
Gotowe batony z mielonką parzymy w 75 stopniach Celsjusza przy Fi 70 mm - 70 minut. Po parzeniu studzimy 10 minut w zimnej wodzie. Batony z mielonką przechowujemy w lodówce.
Smacznego !!!
Domowego wyrobu mielonka wieprzowa w osłonce barierowej termokurczliwej. Jest...
Odsłon: 6799
Zdrowa, szybka w przygotowaniu kolacja lub śniadanie dla jednej osoby, w skła...
Odsłon: 183
Smaczna cukinia po indyjsku z przyprawą curry i papryką do słoików na zimę, i...
Odsłon: 3056
Papierówki najbardziej pasują do szarlotki, mają cudowny smak, pachną wspania...
Odsłon: 2044
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 6671
Smaczna pizza z pieczarkami, cebulą i żółtym serem, prosta i szybka w przygot...
Odsłon: 87
Sposób na ogórki kiszone w soku własnym podejrzałam na pewnym filmie. Wszyscy...
Odsłon: 137
Smaczna cukinia po indyjsku z przyprawą curry i papryką do słoików na zimę, i...
Odsłon: 3056
Papierówki najbardziej pasują do szarlotki, mają cudowny smak, pachną wspania...
Odsłon: 2044
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 6671
Smaczna pizza z pieczarkami, cebulą i żółtym serem, prosta i szybka w przygot...
Odsłon: 87
Sposób na ogórki kiszone w soku własnym podejrzałam na pewnym filmie. Wszyscy...
Odsłon: 137
Składniki
Mięsa kroimy w 4 centymetrowe kostki, dodajemy peklosól, dokładnie mieszamy i peklujemy 48 godzin w temperaturze 6-8 stopni Celsjusza.
Zapeklowane mięsa mielimy przez sitko 5 mm. Do zmielonego mięsa dodajemy zmieloną skórę z golonki oraz rozmieszane w wywarze z gotowania skóry wszystkie przyprawy razem ze skrobią ziemniaczaną i aromatem do Tyrolskiej. Wszystkie składniki dokładnie wyrabiamy do momentu odpowiedniej kleistości.
Gotowym farszem napełniamy osłonki robiąc odpowiedniej wielkości batony.
Gotowe batony z mielonką parzymy w 75 stopniach Celsjusza przy Fi 70 mm - 70 minut. Po parzeniu studzimy 10 minut w zimnej wodzie. Batony z mielonką przechowujemy w lodówce.
Smacznego !!!
Przepisy Przekąski
Przekąski
Pizza z pieczarkami.
Przekąski
Babeczki z borówkami
Przekąski
Twaróg w chlebie
Przekąski
Racuchy drożdżowe z jabłkiem jak u babci
Pizza z pieczarkami.
Smaczna pizza z pieczarkami, cebulą i żółtym serem, prosta i szybka w przygot...
Odsłon: 87
Babeczki z borówkami
Smaczne i szybkie w wykonaniu babeczki z borówkami które zachwycą twoich znaj...
Odsłon: 721