Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny, smarowny z galaretką wyrób, dla tych co nie za bardzo przepadają za wędzonymi produktami. A "od czasu do czasu" również jest potrzeba zmiany klimatów wędlin.
Karkówka duszona z ziemniakami to klasyczne, sycące danie obiadowe, idealne n...
Odsłon: 965
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1804
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1882
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9140
Karkówka duszona z ziemniakami to klasyczne, sycące danie obiadowe, idealne n...
Odsłon: 965
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1804
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1882
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9140
Składniki
Mięso myjemy i obsuszamy, kroimy w małe kawałki, dodajemy sól peklową i peklujemy na sucho przez 72 godzin w temperaturze 4-8°C. Najlepiej nadaje się do tego lodówka.
Po tym okresie mielimy wszystko na sitku 10 mm. Dodajemy przyprawy, wodę i dobrze mieszamy do osiągnięcia kleistości.
Napełniamy w przygotowane słoiczki 1,5 cm od krawędzi górnej i pasteryzujemy przez 3 godziny od zagotowania. Gotujemy na wolnym ogniu. Przez dodanie wody wytworzy się galaretka, która ma bardzo przyjemny smak.