Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sam raz jako zakąska lub przystawka.
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6903
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5117
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2100
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6903
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5117
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2100
Składniki
mięsko dokładnie wypłukać, włozyć do garnka, zalać wwodą i gotować. Podczas gotowania zebrać burzyny które sie utworzą.
Do mięska dodać marchew, pietruszkę, seler i doprawić do smaku przyprawami. Gotować tak długo aż miesko bedzie miekkie.
Gdy mięsko bedzie miękkie wyciągamy je z wywaru i obieramy i kroimi w drobne kawałki.
Przygotowujemy pojemniczkina galaretki. Do każdego pojemniczka wkładamy kilka groszków konserwowych , kilka plasterków ugotowanej marchwi, pietruszki i selera.
Na warzywa układamy mięsko. Ilość w zależności od tego kto jaka galaretkę lubi. Jedni wola z dużą ilością mięska inni nie:)
do przestudzonego wywaru dodajemy żelatynę i dobrze ją rozpuszczamy.
Zalewamy wywarem mięsko i odstawiamy w chłodne miejsce do stężenia.
Gotowe galaretki mozemy podać z octem, sokiem z cytryny lub chrzanem.
SMACZNEGO:)