Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sam raz jako zakąska lub przystawka.
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 379
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11818
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 459
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 122
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 687
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 379
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11818
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 459
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 122
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 687
Składniki
mięsko dokładnie wypłukać, włozyć do garnka, zalać wwodą i gotować. Podczas gotowania zebrać burzyny które sie utworzą.
Do mięska dodać marchew, pietruszkę, seler i doprawić do smaku przyprawami. Gotować tak długo aż miesko bedzie miekkie.
Gdy mięsko bedzie miękkie wyciągamy je z wywaru i obieramy i kroimi w drobne kawałki.
Przygotowujemy pojemniczkina galaretki. Do każdego pojemniczka wkładamy kilka groszków konserwowych , kilka plasterków ugotowanej marchwi, pietruszki i selera.
Na warzywa układamy mięsko. Ilość w zależności od tego kto jaka galaretkę lubi. Jedni wola z dużą ilością mięska inni nie:)
do przestudzonego wywaru dodajemy żelatynę i dobrze ją rozpuszczamy.
Zalewamy wywarem mięsko i odstawiamy w chłodne miejsce do stężenia.
Gotowe galaretki mozemy podać z octem, sokiem z cytryny lub chrzanem.
SMACZNEGO:)