Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sam raz jako zakąska lub przystawka.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 192
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 794
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 483
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666442
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 192
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 794
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 483
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666442
Składniki
mięsko dokładnie wypłukać, włozyć do garnka, zalać wwodą i gotować. Podczas gotowania zebrać burzyny które sie utworzą.
Do mięska dodać marchew, pietruszkę, seler i doprawić do smaku przyprawami. Gotować tak długo aż miesko bedzie miekkie.
Gdy mięsko bedzie miękkie wyciągamy je z wywaru i obieramy i kroimi w drobne kawałki.
Przygotowujemy pojemniczkina galaretki. Do każdego pojemniczka wkładamy kilka groszków konserwowych , kilka plasterków ugotowanej marchwi, pietruszki i selera.
Na warzywa układamy mięsko. Ilość w zależności od tego kto jaka galaretkę lubi. Jedni wola z dużą ilością mięska inni nie:)
do przestudzonego wywaru dodajemy żelatynę i dobrze ją rozpuszczamy.
Zalewamy wywarem mięsko i odstawiamy w chłodne miejsce do stężenia.
Gotowe galaretki mozemy podać z octem, sokiem z cytryny lub chrzanem.
SMACZNEGO:)