Do góry

Przekąski Przepis na:

Mięsne kanapki z sosem

Mięsne kanapki z sosem

Autor:

Przepisów i artykułów: 109 Ocena: 945

Dodano:

Odsłon: 540

Dziś polecam mięsne kanapki z wolnowara. Mięsko w sosie własnym. Zapraszam!

Składniki

  • ok.1.5 kg mostka wołowego
  • 1 łyżka oliwy
  • 6 podłużnych bułek
  • ser (np. kilka plasterków Provolone)
  • Na zalewę potrzeba:
  • 1/3 szklanki sosu sojowego
  • 1 szklanka coli
  • 2-3 szklanki bulionu wołowego
  • 2 łyżki sproszkowanej cebuli
  • 1 łyżeczka sproszkowanego czosnku
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • pół łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu
  • pół łyżeczki suszonego tymianku
  • 1 liść laurowy
1-2 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W miseczce mieszamy wszystkie składniki na zalewę. Przelewamy do wolnowara.

  2. Rozgrzewamy oliwę na patelni, i obsmażamy mięso ze wszystkich stron na złoto.

  3. Przekładamy mięso do wolnowara i zalewamy zalewą. Wolnowar nastawiamy na opcję „High”, a czasomierz na 4.5 godz.

  4. Po uływie 4.5 godz. wyciągamy mięso, kroimy na plasterki i wkładamy od nowa do wolnowara na jeszcze ok. 1.5 godz.

  5. Bułki przekrawamy i nakładamy po plasterkach sera. Podpiekamy je przez ok. 2-3 minuty w piekarniku nagrzanym do 250 C. Pilnujmy, by się nie przypaliły!

  6. Na każdą bułkę nakładamy po porcji mięsa. Odlewamy też do miseczki odrobinę wywaru i doprawiamy tymiankiem. Będzie to nasz sos, w którym można moczyć kanapki.

    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń