Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięsne kulki, czyli idealna przekąska na każdą imprezę. Świetnie sprawdzają się zarówno na ciepło, jak i na zimno. Koniecznie podajcie je z dipem np. czosnkowym lub z ketchupem.
Szybkie i bardzo smaczne kluseczki serowe, podane ze śmietaną, cukrem i cynam...
Odsłon: 186
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 30
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 38
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 26
Szybkie i bardzo smaczne kluseczki serowe, podane ze śmietaną, cukrem i cynam...
Odsłon: 186
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 30
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 38
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 26
Składniki
Do blendera wrzucamy słonecznik, orzeszki i sezam. Wszystko miksujemy, aż orzeszki rozpadną się na małe kawałeczki. Pestki dorzucamy do mielonego mięsa, dodajemy jajko, doprawiamy je pieprzem i solą. Dokładnie mieszamy. Z mięsa formujemy kuleczki, mniej więcej wielkości małego orzecha włoskiego.
Kuleczki smażymy na głębokim tłuszczu (np. we frytkownicy w 170°C) aż nabiorą ładnego brązowego koloru. Gotowe przerzucamy na ręcznik papierowy do odsączenia i podajemy. Smacznego ;)