Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięsne kulki, czyli idealna przekąska na każdą imprezę. Świetnie sprawdzają się zarówno na ciepło, jak i na zimno. Koniecznie podajcie je z dipem np. czosnkowym lub z ketchupem.
Przepis dnia
Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i chrupiącym boczkiem - pomysł na szy...
Odsłon: 676
Kurczak puszy i chrupiący, ryż świeży i pachnący, a warzywa to mistrzostwo św...
Odsłon: 68
Skrzydełka Buffalo Wings to danie z kuchni amerykańskiej czyli smażone skrzyd...
Odsłon: 6642
Włoski klasyk, który jak mawiają został wymyślony przez prostytutki, żeby wab...
Odsłon: 130
Przepis dnia
Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i chrupiącym boczkiem - pomysł na szy...
Odsłon: 676
Kurczak puszy i chrupiący, ryż świeży i pachnący, a warzywa to mistrzostwo św...
Odsłon: 68
Skrzydełka Buffalo Wings to danie z kuchni amerykańskiej czyli smażone skrzyd...
Odsłon: 6642
Włoski klasyk, który jak mawiają został wymyślony przez prostytutki, żeby wab...
Odsłon: 130
Składniki
Do blendera wrzucamy słonecznik, orzeszki i sezam. Wszystko miksujemy, aż orzeszki rozpadną się na małe kawałeczki. Pestki dorzucamy do mielonego mięsa, dodajemy jajko, doprawiamy je pieprzem i solą. Dokładnie mieszamy. Z mięsa formujemy kuleczki, mniej więcej wielkości małego orzecha włoskiego.
Kuleczki smażymy na głębokim tłuszczu (np. we frytkownicy w 170°C) aż nabiorą ładnego brązowego koloru. Gotowe przerzucamy na ręcznik papierowy do odsączenia i podajemy. Smacznego ;)