Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 634 Ocena: 5430
Dodano: 10.01.2021
Odsłon: 905
1-2 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Kaszę gryczaną /ja wybrałam prażoną ale może być zwykła/ gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odsączamy z wody, wysypujemy z woreczka i studzimy.
Kapustę kiszoną dokładnie odciskamy z wody /nie przepłukujemy!/ i drobno szatkujemy.
Do miski wkładamy mięso mielone, paszę gryczaną, kapustę kiszoną, cebulę startą na tarce o małych oczkach, wbijamy jajka i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Dokładnie wyrabiamy. Z masy formujemy kule mocno ściskając dłońmi.
Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Blaszkę przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C. Pieczemy ok. 50 min, zdejmujemy folię i wstawiamy jeszcze na 5 min.
* Długość pieczenia zależy od wielkości kulek.
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

KulinarnaChwila 10 styczniaZgłoś do usunięcia
Super:) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 10 styczniaZgłoś do usunięcia
Rewelacyjny przepis z ulubionymi dodatkami! Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

Dariusz-D 10 styczniaZgłoś do usunięcia
Super przepis :-) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz