Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wymarzona przystawka. Wytrawne kulki z winogronem w środku, bajka.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Składniki
Wychodzi 11-12 sporych kulek. Drobniutko posiekać soczystą pierś kurczaka, dodać starte jajko i żółty ser. Dodać majonez, ketchup, natkę pietruszki i przyprawić solą i pieprzem. Winogrona opłukać i osuszyć. Zetrzeć ser do obtoczenia. Z masy mięsnej formować kulki w środek wkładać winogrono, zlepić kulkę. Gotowe kulki obtaczać w serze. Schłodzić minimum 30 minut.