Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na przekąskę idealną do wieczornego filmu. Orzechy w nieco innej odsłonie niż takie prosto z paczki. Zapraszam do spróbowania. ;)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10612
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1170
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11601
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 607
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10612
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1170
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11601
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 607
Składniki
Jeżeli nie mamy obranych migdałów, migdały w skórkach zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na ok 10 minut. Następnie każdy z nich obieramy. Skórka powinna łatwo odchodzić od migdałów. Jeżeli tak nie jest, pozwólmy im się jeszcze trochę pomoczyć. Po tym czasie rozłożyć migdały, żeby nieco obeschły z wody.
Przygotować marynatę. Do miseczki wsypać curry, dodać olej, ketchup oraz sos sojowy. Całość dokładnie wymieszać.
Orzechy wrzucić do miski i wymieszać je z sosem. Orzechy przełożyć na blachę wyłożoną pergaminem. Nastawić piec do 150 stopni Celsjusza i piec przez 10 minut. Po tym czasie przełożyć orzechy na drugą stroną i piec przez kolejne 10 minut.
Smacznego! :)