Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na przekąskę idealną do wieczornego filmu. Orzechy w nieco innej odsłonie niż takie prosto z paczki. Zapraszam do spróbowania. ;)
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9473
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2948
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6526
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9473
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2948
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6526
Składniki
Jeżeli nie mamy obranych migdałów, migdały w skórkach zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na ok 10 minut. Następnie każdy z nich obieramy. Skórka powinna łatwo odchodzić od migdałów. Jeżeli tak nie jest, pozwólmy im się jeszcze trochę pomoczyć. Po tym czasie rozłożyć migdały, żeby nieco obeschły z wody.
Przygotować marynatę. Do miseczki wsypać curry, dodać olej, ketchup oraz sos sojowy. Całość dokładnie wymieszać.
Orzechy wrzucić do miski i wymieszać je z sosem. Orzechy przełożyć na blachę wyłożoną pergaminem. Nastawić piec do 150 stopni Celsjusza i piec przez 10 minut. Po tym czasie przełożyć orzechy na drugą stroną i piec przez kolejne 10 minut.
Smacznego! :)