Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z ciasta wykrawujemy koła (średnica literatki) , układamy na blszce, smarujemy jajkiem(opcjonalnie można posypać makiem lub sezamem). Pieczemy 15 minut w 180 stopniach. Przygotowujemy sos z majonezu, ketchupu. Mięso mielone doprawiamy do smaku, dodajemy podsmażoną na maśle cebulkę doprawioną wegetą, pieprzem oraz papryką słodką mieloną. Smażymy na nagrzanej patelni ( nie koniecznie z olejem). Bułeczki przecinamy na pół, smarujemy sosem bułkę (dół i górę). Na dolną część kładziemy kolejno: sałata, mięso, ser, pikle. Składamy razem, przebijamy wykałaczką ( z góry można ozdobić kosteczką sera feta, pomidorkami koktajlowymi, oliwkami).
blacha, wykrawaczka mała, pędzel, nóż, deska do krojenia, patelnia
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 197
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4448
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12065
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6858
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5629
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 197
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4448
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12065
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6858
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5629
Składniki
Z ciasta wykrawujemy koła (średnica literatki) , układamy na blszce, smarujemy jajkiem(opcjonalnie można posypać makiem lub sezamem). Pieczemy 15 minut w 180 stopniach.
Przygotowujemy sos z majonezu, ketchupu.
Mięso mielone doprawiamy do smaku, dodajemy podsmażoną na maśle cebulkę doprawioną wegetą, pieprzem oraz papryką słodką mieloną. Smażymy na nagrzanej patelni ( nie koniecznie z olejem).
Bułeczki przecinamy na pół, smarujemy sosem bułkę (dół i górę). Na dolną część kładziemy kolejno: sałata, mięso, ser, pikle. Składamy razem, przebijamy wykałaczką ( z góry można ozdobić kosteczką sera feta, pomidorkami koktajlowymi, oliwkami).