Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z ciasta wykrawujemy koła (średnica literatki) , układamy na blszce, smarujemy jajkiem(opcjonalnie można posypać makiem lub sezamem). Pieczemy 15 minut w 180 stopniach. Przygotowujemy sos z majonezu, ketchupu. Mięso mielone doprawiamy do smaku, dodajemy podsmażoną na maśle cebulkę doprawioną wegetą, pieprzem oraz papryką słodką mieloną. Smażymy na nagrzanej patelni ( nie koniecznie z olejem). Bułeczki przecinamy na pół, smarujemy sosem bułkę (dół i górę). Na dolną część kładziemy kolejno: sałata, mięso, ser, pikle. Składamy razem, przebijamy wykałaczką ( z góry można ozdobić kosteczką sera feta, pomidorkami koktajlowymi, oliwkami).
blacha, wykrawaczka mała, pędzel, nóż, deska do krojenia, patelnia
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1732
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2253
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 53
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 136
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1364
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1732
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2253
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 53
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 136
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1364
Składniki
Z ciasta wykrawujemy koła (średnica literatki) , układamy na blszce, smarujemy jajkiem(opcjonalnie można posypać makiem lub sezamem). Pieczemy 15 minut w 180 stopniach.
Przygotowujemy sos z majonezu, ketchupu.
Mięso mielone doprawiamy do smaku, dodajemy podsmażoną na maśle cebulkę doprawioną wegetą, pieprzem oraz papryką słodką mieloną. Smażymy na nagrzanej patelni ( nie koniecznie z olejem).
Bułeczki przecinamy na pół, smarujemy sosem bułkę (dół i górę). Na dolną część kładziemy kolejno: sałata, mięso, ser, pikle. Składamy razem, przebijamy wykałaczką ( z góry można ozdobić kosteczką sera feta, pomidorkami koktajlowymi, oliwkami).