Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z ciasta wykrawujemy koła (średnica literatki) , układamy na blszce, smarujemy jajkiem(opcjonalnie można posypać makiem lub sezamem). Pieczemy 15 minut w 180 stopniach. Przygotowujemy sos z majonezu, ketchupu. Mięso mielone doprawiamy do smaku, dodajemy podsmażoną na maśle cebulkę doprawioną wegetą, pieprzem oraz papryką słodką mieloną. Smażymy na nagrzanej patelni ( nie koniecznie z olejem). Bułeczki przecinamy na pół, smarujemy sosem bułkę (dół i górę). Na dolną część kładziemy kolejno: sałata, mięso, ser, pikle. Składamy razem, przebijamy wykałaczką ( z góry można ozdobić kosteczką sera feta, pomidorkami koktajlowymi, oliwkami).
blacha, wykrawaczka mała, pędzel, nóż, deska do krojenia, patelnia
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4193
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416556
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4193
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416556
Składniki
Z ciasta wykrawujemy koła (średnica literatki) , układamy na blszce, smarujemy jajkiem(opcjonalnie można posypać makiem lub sezamem). Pieczemy 15 minut w 180 stopniach.
Przygotowujemy sos z majonezu, ketchupu.
Mięso mielone doprawiamy do smaku, dodajemy podsmażoną na maśle cebulkę doprawioną wegetą, pieprzem oraz papryką słodką mieloną. Smażymy na nagrzanej patelni ( nie koniecznie z olejem).
Bułeczki przecinamy na pół, smarujemy sosem bułkę (dół i górę). Na dolną część kładziemy kolejno: sałata, mięso, ser, pikle. Składamy razem, przebijamy wykałaczką ( z góry można ozdobić kosteczką sera feta, pomidorkami koktajlowymi, oliwkami).