Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna przekąska na imprezę, kolację czy jako posiłek do szkoły lub pracy. Takie mini calzone mogą być podawane zarówno na ciepło jak i na zimno. W każdym wydaniu smakują wyśmienicie.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 77
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 380
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1453
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 77
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 380
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1453
Składniki
Do mąki dodać drożdże, sól i cukier. Zalać ciepłą wodą i stopniowo wyrabiać ciasto (ręcznie lub w robocie) dolewając oliwę. Kiedy ciasto będzie miękkie i elastyczne, miskę przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do podrośnięcia na ok. 1 godzinę. Składniki sosu połączyć.
Podrośnięte ciasto rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm. Za pomocą większej szklanki wykrawać koła. Środek każdego okręgu posmarować sosem, dodać kawałek szynki i suszonego pomidora, posypać startym serem i oregano. Skleić brzegi ciasta i uformować pieroga. Boki dokładnie skleić dociskając widelcem. Pierożki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 220 stopni piekarnika i piec ok. 10-15 minut, do lekkiego zarumienienia. Podawać na ciepło lub na zimno.