Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna przekąska na imprezę, kolację czy jako posiłek do szkoły lub pracy. Takie mini calzone mogą być podawane zarówno na ciepło jak i na zimno. W każdym wydaniu smakują wyśmienicie.
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 2289
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 935
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7860
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 201
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 183
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 2289
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 935
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7860
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 201
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 183
Składniki
Do mąki dodać drożdże, sól i cukier. Zalać ciepłą wodą i stopniowo wyrabiać ciasto (ręcznie lub w robocie) dolewając oliwę. Kiedy ciasto będzie miękkie i elastyczne, miskę przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do podrośnięcia na ok. 1 godzinę. Składniki sosu połączyć.
Podrośnięte ciasto rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm. Za pomocą większej szklanki wykrawać koła. Środek każdego okręgu posmarować sosem, dodać kawałek szynki i suszonego pomidora, posypać startym serem i oregano. Skleić brzegi ciasta i uformować pieroga. Boki dokładnie skleić dociskając widelcem. Pierożki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 220 stopni piekarnika i piec ok. 10-15 minut, do lekkiego zarumienienia. Podawać na ciepło lub na zimno.