Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A teraz coś małego, coś fajnego i coś na przekąskę. Jednym słowem małe kanapeczki. Mało pracy a jaki fajny efekt. Prawda ? Na imprezkę w sam raz. Jeśli nie macie schabu suszonego możecie dać inną wędlinę.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
W każdej kromce chleba wyciąć za pomocą foremki do wykrawania ciastek kółka o średnicy 5 cm. Kromeczki posmarować masłem. Na desce rozłożyć obok siebie plastry suszonego schabu, na schab po półplasterka sera. Pomidory pokroić wzdłuż na pół i każą połówkę położyć na jednym z końców schabu z serem.
Następnie na pomidorze położyć paprykę, por i zawinąć roladki. Tak przygotowane roladki ułożyć na kromeczkach chleba i można przebić je szpatułką do koreczków dla uzyskania dekoracyjnego wyglądu. Na sam koniec kanapeczki udekorować zielonymi listkami pietruszki lub selera naciowego.