Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe kotleciki drobiowe, które można podać na obiad, ale super sprawdzą się też jako przekąska. Idealne na jeden kęs. Dzieci, na pewno zjedzą je ze smakiem. Robiłam już takie kotleciki z dodatkiem szpinaku, tym razem dodałam tylko przyprawy i szczypiorek. Z podanych składników zrobiłam 28 kotlecików.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3955
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19959
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3075
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4326
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3955
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19959
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3075
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4326
Składniki
Mięso zmielić. Dodać jajko, bułkę tartą, szczypiorek, czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy. Jeśli chodzi o sól, to na początek wsypałam pół łyżeczki, później jeszcze trochę dosypałam. Przyprawy oczywiście możecie dodać według swojego gustu. Mięso wymieszać z dodatkami, następnie wyrobić chwilę dłonią. Wstawić do lodówki co najmniej na godzinę. U mnie było w lodówce przez noc.
Dłonie moczyć w wodzie i formować z mięsa małe kulki. Obtaczać je w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony.