Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe kotleciki drobiowe, które można podać na obiad, ale super sprawdzą się też jako przekąska. Idealne na jeden kęs. Dzieci, na pewno zjedzą je ze smakiem. Robiłam już takie kotleciki z dodatkiem szpinaku, tym razem dodałam tylko przyprawy i szczypiorek. Z podanych składników zrobiłam 28 kotlecików.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 229
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101410
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5923
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 229
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101410
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5923
Składniki
Mięso zmielić. Dodać jajko, bułkę tartą, szczypiorek, czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy. Jeśli chodzi o sól, to na początek wsypałam pół łyżeczki, później jeszcze trochę dosypałam. Przyprawy oczywiście możecie dodać według swojego gustu. Mięso wymieszać z dodatkami, następnie wyrobić chwilę dłonią. Wstawić do lodówki co najmniej na godzinę. U mnie było w lodówce przez noc.
Dłonie moczyć w wodzie i formować z mięsa małe kulki. Obtaczać je w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony.