Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe kotleciki drobiowe, które można podać na obiad, ale super sprawdzą się też jako przekąska. Idealne na jeden kęs. Dzieci, na pewno zjedzą je ze smakiem. Robiłam już takie kotleciki z dodatkiem szpinaku, tym razem dodałam tylko przyprawy i szczypiorek. Z podanych składników zrobiłam 28 kotlecików.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5713
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 97
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 115
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 633
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5713
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 97
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 115
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 633
Składniki
Mięso zmielić. Dodać jajko, bułkę tartą, szczypiorek, czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy. Jeśli chodzi o sól, to na początek wsypałam pół łyżeczki, później jeszcze trochę dosypałam. Przyprawy oczywiście możecie dodać według swojego gustu. Mięso wymieszać z dodatkami, następnie wyrobić chwilę dłonią. Wstawić do lodówki co najmniej na godzinę. U mnie było w lodówce przez noc.
Dłonie moczyć w wodzie i formować z mięsa małe kulki. Obtaczać je w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony.