Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe kotleciki drobiowe, które można podać na obiad, ale super sprawdzą się też jako przekąska. Idealne na jeden kęs. Dzieci, na pewno zjedzą je ze smakiem. Robiłam już takie kotleciki z dodatkiem szpinaku, tym razem dodałam tylko przyprawy i szczypiorek. Z podanych składników zrobiłam 28 kotlecików.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37378
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 125
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37378
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 125
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Składniki
Mięso zmielić. Dodać jajko, bułkę tartą, szczypiorek, czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy. Jeśli chodzi o sól, to na początek wsypałam pół łyżeczki, później jeszcze trochę dosypałam. Przyprawy oczywiście możecie dodać według swojego gustu. Mięso wymieszać z dodatkami, następnie wyrobić chwilę dłonią. Wstawić do lodówki co najmniej na godzinę. U mnie było w lodówce przez noc.
Dłonie moczyć w wodzie i formować z mięsa małe kulki. Obtaczać je w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony.