Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i łatwa w przygotowaniu domowa mini pizza z pieczarkami idealna na różne imprezy okolicznościowe.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 718
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 153
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31346
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 432
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 718
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 153
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31346
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 432
Składniki
Ciasto Mąkę przesiej do misy zrób zagłębienie wsyp cukier suche drożdże, dodaj ciepłe mleko, zacznij wyrabiać ciasto, dodaj sól, masło, przyprawę do pizzy i jajka wyrób ręcznie lub za pomocą miksera z hakiem elastyczne ciasto przykryj ściereczką i odstaw na godzinę w ciepłe miejsce.
Pieczarki i cebulę obierz pokrój w paski i podsmaż na oleju dodaj sól pieprz do smaku. Żółty ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Ciasto wyjmij na opruszoną mąka stolnicę wyrób ręcznie chwilę i podziel na mniejsze kawałki według własnego uznania. Z ciasta formuj okrągłe placki w środku zrób za pomocą dna od szklanki zagłębienie i włóż pieczarki posyp serem, boki posmaruj roztrzepanym jajkiem i przykryj ściereczką na 20 minut żeby odpoczęły.
Następnie ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 25 minut w temperaturze 200 st. Podawaj z ulubionymi dodatkami np.ketchupem.