Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i proste do przygotowania. Zawsze znikają błyskawicznie. Świetne zarówno na obiad jak i kolację. Sprawdzą się tez na domowej imprezie. Możemy je zabrać do szkoły, pracy czy na wycieczkę.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1857
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8410
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 787
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254157
Polecam.
Odsłon: 1513
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1857
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8410
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 787
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254157
Polecam.
Odsłon: 1513
Składniki
Mąkę przesiewamy. Drożdże rozkruszamy, dodajemy do nich z cukier i dokładnie mieszamy z ok. 50 ml letniej wody. Mąkę mieszamy z solą, dodajemy drożdże, oliwę oraz parmezan. Na koniec dodajemy wodę stopniowo według potrzeby i wyrabiamy gładkie ciasto ( im dłużej będziemy wyrabiać tym ciasto będzie puszystsze). Przykrywamy czystą ściereczką i pozostawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 40-60 min. W tym czasie przygotowujemy dodatki. Gdy ciasto nam wyrośnie dzielimy na ok. 10 równych czyści, każdy kawałek formujemy na małe pizze, a następnie smarujemy sosem, posypujemy odrobiną przyprawy do pizzy i układamy dodatki. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez ok 15-20 min. Czas pieczenia musimy dostosować do swojego piekarnika i wielkości pizzerinek. Życzę smacznego! Rady: Im dłużej będziemy wyrabiać ciasto tym pizza będzie bardziej puszysta.