Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i proste do przygotowania. Zawsze znikają błyskawicznie. Świetne zarówno na obiad jak i kolację. Sprawdzą się tez na domowej imprezie. Możemy je zabrać do szkoły, pracy czy na wycieczkę.
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 31
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 285
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1232
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 123
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 31
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 285
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1232
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 123
Składniki
Mąkę przesiewamy. Drożdże rozkruszamy, dodajemy do nich z cukier i dokładnie mieszamy z ok. 50 ml letniej wody. Mąkę mieszamy z solą, dodajemy drożdże, oliwę oraz parmezan. Na koniec dodajemy wodę stopniowo według potrzeby i wyrabiamy gładkie ciasto ( im dłużej będziemy wyrabiać tym ciasto będzie puszystsze). Przykrywamy czystą ściereczką i pozostawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 40-60 min. W tym czasie przygotowujemy dodatki. Gdy ciasto nam wyrośnie dzielimy na ok. 10 równych czyści, każdy kawałek formujemy na małe pizze, a następnie smarujemy sosem, posypujemy odrobiną przyprawy do pizzy i układamy dodatki. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez ok 15-20 min. Czas pieczenia musimy dostosować do swojego piekarnika i wielkości pizzerinek. Życzę smacznego! Rady: Im dłużej będziemy wyrabiać ciasto tym pizza będzie bardziej puszysta.