Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla odmniany,na obiad ,na zakąske.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 100
Dziś do pracy.
Odsłon: 121
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 142
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15396
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 312
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 100
Dziś do pracy.
Odsłon: 121
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 142
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15396
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 312
Składniki
Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na 10 jednakowych kawałków. (ja przekroiłam na pół wzdłuż i potem każdą część na 5 kawałków)
Pomidora pokroić na plastry,paprykę takżę na plastry,(nie przekrajać).Ser mozzarela odsączyć z wody i pokroić w plastry,ser żółty także pokroić.
Na 4 kawałki ciasta nałożyć po plasterku szynki i na niej położyć ser żółty.Na kolejnych 3 nałożyć poprykę czerwoną i przykryć ją niedużą ilością sera żółtego.Na ostatnie 3 plasterki nakładamy ser mozzarela a nie niego kładziemy po plastrze pomidora i posypujemy suszoną bazylią ( można użyć także świeżej bazylii).
Piekarnik rozgrzewamy do 220st i wkładamy nasze mini pizze ( ułożone na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia) i pieczemy ok 15 minut. Smacznego!!