Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne mini pizze, idealne na spotkanie z przyjaciółmi.
Pyszna i prosta pasta jajeczna.w sam raz do razowego chleba :)
Odsłon: 87
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 186
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 201
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 435
Pyszna i prosta pasta jajeczna.w sam raz do razowego chleba :)
Odsłon: 87
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 186
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 201
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 435
Składniki
Bób zagotować do miękkości w osolonej wodzie, odcedzić i obrać. Szparagi przyciąć, pokroić na mniejsze kawałki i również zagotować do miękkości w osolonej wodzie, odcedzić. Szynkę pokroić na paski. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Odrobinę mleka podgrzać i rozpuścić drożdże. Dodać cukier oraz łyżkę mąki, wymieszać i odstawić na 20 minut. Masło roztopić i ostudzić. Mąkę przesypać do miski, dodać zaczyn, sól, jajko, roztopione masło, ciepłe mleko i zagnieść ciasto. Ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Następnie ciasto rozwałkować na placek o grubości około 2 – 3 mm i powycinać kółka.
Każde kółko posmarować ketchupem, ułożyć szynkę, szparagi oraz bób. Całość posypać odrobiną soli i pieprzu i startym serem. Piec około 12 – 15 minut w temperaturze 220 stopni. Przed podaniem udekorować listkami bazylii.