Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i szybkie mini pizzerinki z ciasta francuskiego z pieczarkami i serem, idealne na ciepłą kolację lub spotkanie rodzinne czy towarzyskie.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1093
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 384
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3266
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 734
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1093
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 384
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3266
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 734
Składniki
Pieczarki obierz, opłucz i pokrój w kostkę lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Natkę pietruszki posiekaj. Na patelni rozgrzej olej dodaj cebulę chwilę podsmaż, następnie pieczarki , dopraw solą i pieprzem, smaż aż pieczarki zmiękną, dodaj pokrojoną natkę pietruszki.
Z ciasta francuskiego wycinaj kółka na środek wkładaj po łyżce pieczarek, wierzch posyp startym na tarce o grubych oczkach żółtym serem. Boki posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz około 15 -20 minut w temperaturze 200 st . Podawaj z ketchupem.