Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i szybkie mini pizzerinki z ciasta francuskiego z pieczarkami i serem, idealne na ciepłą kolację lub spotkanie rodzinne czy towarzyskie.
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 63
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4558
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 722
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 317
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14631
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 63
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4558
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 722
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 317
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14631
Składniki
Pieczarki obierz, opłucz i pokrój w kostkę lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Natkę pietruszki posiekaj. Na patelni rozgrzej olej dodaj cebulę chwilę podsmaż, następnie pieczarki , dopraw solą i pieprzem, smaż aż pieczarki zmiękną, dodaj pokrojoną natkę pietruszki.
Z ciasta francuskiego wycinaj kółka na środek wkładaj po łyżce pieczarek, wierzch posyp startym na tarce o grubych oczkach żółtym serem. Boki posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz około 15 -20 minut w temperaturze 200 st . Podawaj z ketchupem.