Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i szybkie mini pizzerinki z ciasta francuskiego z pieczarkami i serem, idealne na ciepłą kolację lub spotkanie rodzinne czy towarzyskie.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11895
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16243
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5187
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11895
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16243
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5187
Składniki
Pieczarki obierz, opłucz i pokrój w kostkę lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Natkę pietruszki posiekaj. Na patelni rozgrzej olej dodaj cebulę chwilę podsmaż, następnie pieczarki , dopraw solą i pieprzem, smaż aż pieczarki zmiękną, dodaj pokrojoną natkę pietruszki.
Z ciasta francuskiego wycinaj kółka na środek wkładaj po łyżce pieczarek, wierzch posyp startym na tarce o grubych oczkach żółtym serem. Boki posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz około 15 -20 minut w temperaturze 200 st . Podawaj z ketchupem.