Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 303
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 710
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 728
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 31
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 303
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 710
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 728
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 31
Składniki
Pomidor sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w plastry.
Ogórek umyć, obrać i pokroić w plastry.
Paprykę umyć i pokroić w podłużne kawałki.
Na pierwszej tortilli rozprowadzić 1 łyżkę majonezu, ułożyć na niej na środku rząd ogórka, obok rząd salami i następnie rząd papryki. Z jednej strony powinna zostać mniej więcej połowa tortilli bez dodatków, z drugiej około kilkucentymetrowy kawałek. Ten kawałek zagiąć do środka, zwinąć całą tortillę w rulon, lekko ścisnąć, aby majonez skleił całość i pokroić na kawałki o długości około 4 cm.
Na drugiej tortilli rozprowadzić 1 łyżkę humusu, ułożyć na środku rząd pomidorów i obok rząd sera żółtego. Zwinąć w taki sam sposób, jak poprzednią, następnie pokroić.
Na trzeciej tortilli rozprowadzić 1 łyżkę serka twarogowego, ułożyć na środku dwa rzędy surimi, obok rząd ogórków. Zwinąć i pokroić jak poprzednie tortille.
Na czwartej tortilli rozprowadzić 1 łyżkę majonezu, na środku ułożyć dwa rzędy surimi, obok liście szpinaku. Zwinąć i również pokroić.
Na piątej tortilli rozprowadzić 1 łyżkę majonezu, ułożyć na środku rząd ogórków, obok 3 rzędy kabanosów i rząd papryki. Zwinąć i pokroić.
Mini roladki podawać na paterze lub półmisku.