Do góry

Przekąski Przepis na:

Mini roladki

Mini roladki

Autor:

Przepisów i artykułów: 273 Ocena: 1329

Dodano:

Odsłon: 913

Mini roladki z tortilli.

Składniki

  • Tortilla pszenna o średnicy około 25 cm 5 szt.
  • Ogórek zielony średniej wielkości 1 szt.
  • Szpinak świeży około 12 listków
  • Surimi 12 szt.
  • Pomidor 1 szt.
  • Papryka czerwona 1/4 szt.
  • Kabanosy cienkie 2 szt.
  • Salami 3 duże plastry lub 8 małych
  • Ser żółty 3 plastry
  • Humus 1 łyżka
  • Serek twarogowy kanapkowy 1 łyżka
  • Majonez 3 łyżki
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Mini roladki

Przygotowanie

  1. Pomidor sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w plastry.

  2. Ogórek umyć, obrać i pokroić w plastry.

  3. Paprykę umyć i pokroić w podłużne kawałki.

  4. Na pierwszej tortilli rozprowadzić 1 łyżkę majonezu, ułożyć na niej na środku rząd ogórka, obok rząd salami i następnie rząd papryki. Z jednej strony powinna zostać mniej więcej połowa tortilli bez dodatków, z drugiej około kilkucentymetrowy kawałek. Ten kawałek zagiąć do środka, zwinąć całą tortillę w rulon, lekko ścisnąć, aby majonez skleił całość i pokroić na kawałki o długości około 4 cm.

  5. Na drugiej tortilli rozprowadzić 1 łyżkę humusu, ułożyć na środku rząd pomidorów i obok rząd sera żółtego. Zwinąć w taki sam sposób, jak poprzednią, następnie pokroić.

  6. Na trzeciej tortilli rozprowadzić 1 łyżkę serka twarogowego, ułożyć na środku dwa rzędy surimi, obok rząd ogórków. Zwinąć i pokroić jak poprzednie tortille.

  7. Na czwartej tortilli rozprowadzić 1 łyżkę majonezu, na środku ułożyć dwa rzędy surimi, obok liście szpinaku. Zwinąć i również pokroić.

  8. Na piątej tortilli rozprowadzić 1 łyżkę majonezu, ułożyć na środku rząd ogórków, obok 3 rzędy kabanosów i rząd papryki. Zwinąć i pokroić.

  9. Mini roladki podawać na paterze lub półmisku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń