Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miało być słońce, ale gdy rozwinęłam ciasto francuskie, okazało się , że jakieś takie małe jest. Wystarczyło zatem na słoneczko o średnicy ok. 20 cm. Dla naszej 6-osobowej rodziny było akurat.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8663
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1272
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10290
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4671
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 745
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8663
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1272
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10290
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4671
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 745
Składniki
Z ciasta francuskiego wyciąć (np. pokrywką od garnka) dwa koła.
Jedno koło posmarować nutellą i rozłożyć migdały.
Przykryć drugim kołem, lekko docisnąć. Na środku zaznaczyć kółko (szklanką) i ostrym nożem powycinać promienie. Każdy promień skręcić dwa razy.
Posmarować jajkiem i ozdobić migdałami.
Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Piec ok. 15 minut. Smacznego :)