Do góry

Przekąski Przepis na:

Mini szaszłyki.

Mini szaszłyki.

Autor:

Przepisów i artykułów: 175 Ocena: 3005

Dodano:

Odsłon: 1036

Pyszne szaszłyczki z drobiowych filetów.

Składniki

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 250 g sera gouda lub edamski ( w kawałku)
  • przyprawa do szaszłyków
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Mini szaszłyki.

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić na kwadraciki 2x2 cm,. posypać przyprawą.

  2. Ser żółty pokroić na kwadraciki 2x2 cm.

  3. Na patyczki do szaszłyków nadziewać w kolejności : ser, mięso, ser itd.

  4. Jajko roztrzepać i panierować : jajko, bułka tarta, jajko, bułka tarta ( dokładnie panierować, aby nie wyciekł ser w czasie smażenia).

  5. Smażyć w głębokim oleju na złoty kolor. Podawać na gorąco z surówką i frytkami.
    Życzę smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń