Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i przepyszna przekąska na grill
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1428
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5948
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8876
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18747
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1428
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5948
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8876
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18747
Składniki
Z wątróbki usuwamy żyłki, dzielimy na równej wielkości kawałki. Boczek kroimy w bardzo cienkie plasterki. Pieczarki dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą.
Porcje wątróbki owijamy w plasterki boczku
Nadziewamy na wykałaczkę, a na końcach wykałaczki wbijamy przekrojoną na pół pieczarkę.
Gotowe szaszłyki posypujemy z każdej strony solą i pieprzem i układamy na rożnie.
Pieczemy przez około 10 minut z każdej strony na średnim żarze. Podajemy gdy boczek i pieczarki lekko się zrumienią. Smacznego !!!