Przekąski Przepis na:
Mini szaszłyki z wątróbek drobiowych


Przepisów i artykułów: 537 Ocena: 17037
Dodano: 14.04.2018
Odsłon: 736
Składniki
- 50 dag wątróbki drobiowej
- 30 dag wędzonego boczku
- 25 dag małych zamkniętych pieczarek
- sól i pieprz
- wykałaczki
3-4 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Z wątróbki usuwamy żyłki, dzielimy na równej wielkości kawałki. Boczek kroimy w bardzo cienkie plasterki. Pieczarki dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą.
-
Porcje wątróbki owijamy w plasterki boczku
-
Nadziewamy na wykałaczkę, a na końcach wykałaczki wbijamy przekrojoną na pół pieczarkę.
-
Gotowe szaszłyki posypujemy z każdej strony solą i pieprzem i układamy na rożnie.
-
Pieczemy przez około 10 minut z każdej strony na średnim żarze. Podajemy gdy boczek i pieczarki lekko się zrumienią. Smacznego !!!
Komentarze do przepisu (29)

alutka50 19 kwietnia 2018Zgłoś do usunięcia
Poco ja to czytałam? Na działke dopiero na majówke! Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Docherro 14 kwietnia 2018Zgłoś do usunięcia
świetny pomysł,uwielbiam wątróbki ,nie tylko drobiowe:) Odpowiedzi: 2 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 14 kwietnia 2018Zgłoś do usunięcia
fajne zestawienie :) Odpowiedzi: 6 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

kucharka-amatorka 14 kwietnia 2018Zgłoś do usunięcia
Widzę, że dziś królują szaszłyki. Bardzo fajnie. Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

Obserwator 14 kwietnia 2018Zgłoś do usunięcia
Smacznie :)Odpowiedzi: 1 ▼
1 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 14 kwietnia 2018Zgłoś do usunięcia
Coś czuję, że będzie kolejne branie ;)Pyszna rzecz :D Odpowiedzi: 12 ▼
1 Kto głosował? | Odpowiedz