Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle proste do wykonania. Wytrawne tartaletki wypełnione kozim serem i bakłażanem. Przygotowanie tej przekąski z pewnością nie zajmie wam dużo czasu.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2629
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 134
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 231
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2629
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 134
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 231
Składniki
Bakłażana myjemy i kroimy w drobną kostkę. Cebulę obieramy z łupin i również kroimy w kosteczkę. Czosnek przepuszczamy przez wyciskarkę. Na patelni rozpuszczamy masło, następnie dodajemy skrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Kiedy cebula nabierze pięknego złocistego koloru, na patelnię dorzucamy pokrojonego bakłażana. Dusimy do miękkości. Pod koniec dodajemy przyprawy i sezam.
WERSJA Z CIASTEM FRANCUSKIM: Z ciasta francuskiego wycinamy okrągłe kształty, ciasto nakłuwamy widelcem. Następnie środek smarujemy kozim serkiem, układamy nasz bakłażanowy farsz, a górę dajemy łyżeczkę bazyliowego pesto oraz ziarna sezamu do dekoracji. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy przez około 15-20 minut.
WERSJA Z GOTOWYMI TARTALETKAMI: spód tartaletek smarujemy kozim serkiem, następnie układamy nasz bakłażanowy farsz, a górę dajemy łyżeczkę bazyliowego pesto oraz ziarna sezamu. Gotowe!