Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle proste do wykonania. Wytrawne tartaletki wypełnione kozim serem i bakłażanem. Przygotowanie tej przekąski z pewnością nie zajmie wam dużo czasu.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7851
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 285
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3074
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 587
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7851
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 285
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3074
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 587
Składniki
Bakłażana myjemy i kroimy w drobną kostkę. Cebulę obieramy z łupin i również kroimy w kosteczkę. Czosnek przepuszczamy przez wyciskarkę. Na patelni rozpuszczamy masło, następnie dodajemy skrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Kiedy cebula nabierze pięknego złocistego koloru, na patelnię dorzucamy pokrojonego bakłażana. Dusimy do miękkości. Pod koniec dodajemy przyprawy i sezam.
WERSJA Z CIASTEM FRANCUSKIM: Z ciasta francuskiego wycinamy okrągłe kształty, ciasto nakłuwamy widelcem. Następnie środek smarujemy kozim serkiem, układamy nasz bakłażanowy farsz, a górę dajemy łyżeczkę bazyliowego pesto oraz ziarna sezamu do dekoracji. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy przez około 15-20 minut.
WERSJA Z GOTOWYMI TARTALETKAMI: spód tartaletek smarujemy kozim serkiem, następnie układamy nasz bakłażanowy farsz, a górę dajemy łyżeczkę bazyliowego pesto oraz ziarna sezamu. Gotowe!