Do góry

Przekąski Przepis na:

Mini torcik kanapkowy

Mini torcik kanapkowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 248 Ocena: 1701

Dodano:

Odsłon: 461

Pyszny, szybki w wykonaniu pomysł na śniadanie lub ciekawie podaną przystawkę dla gości.

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Mini torcik kanapkowy

Przygotowanie

  1. Z kromek za pomocą obręczy wycinamy 2 kółka. Jedno kółko układamy na dnie obręczy. Kromkę smarujemy serkiem, posypujemy koperkiem, układamy łososia skropionego sokiem z cytryny. Łososia smarujemy serkiem, a serek posypujemy koperkiem. Całość dociskamy drugim kółkiem chlebowym. Ostrożnie zdejmujemy obręcz.

    Z jednego plasterka topionego sera wycinamy kółko, kładziemy je na wierzchu tortu. Boki oklejamy pozostałymi plasterkami. Dociskamy serek palcami by dobrze się skleił. Wierzch dekorujemy różą z łososia, pietruszką, kawiorem oraz papryczkami sweet drops.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń