Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Usmażone kostki z mintaja zrobione w sosie pomidorowym z cebulą.
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 16920
Święto zakochanych to doskonała okazja do spędzenia razem wieczoru, najlepiej...
Odsłon: 465
Błyskawiczna i smaczna zupa paprykowa, którą przygotujesz z zaledwie kilku sk...
Odsłon: 57
Kuchnia kurpiowska bazuje na produktach roślinnych – warzywach, kaszach, ziem...
Odsłon: 2692
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 16920
Święto zakochanych to doskonała okazja do spędzenia razem wieczoru, najlepiej...
Odsłon: 465
Błyskawiczna i smaczna zupa paprykowa, którą przygotujesz z zaledwie kilku sk...
Odsłon: 57
Kuchnia kurpiowska bazuje na produktach roślinnych – warzywach, kaszach, ziem...
Odsłon: 2692
Składniki
Rozmrożone na sicie kostki ryby doprawiamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące i smażymy na gorącym oleju z każdej strony na lekko rumiany kolor.
Usmażoną rybę wykładamy na talerz a na oleju w którym smażyła się ryba smażymy pokrojone w pół plastry cebule, podczas duszenia cebuli dodajemy listki laurowe, ziele angielskie i podlewamy ją lekko wodą. Gdy cebula będzie miękka doprawiamy ją solą, pieprzem ziołowy, mieloną papryką, majerankiem, dodajemy pastę rosołową, sos sojowy i pomidorowy koncentrat. Wszystkie składniki mieszamy.
Gotowy sos studzimy. Na dno przygotowanego pojemnika dajemy warstwę sosu. Na warstwę sosu układamy warstwę usmażonej ryby i tak robimy dugą warstwę a wierzch przykrywamy resztą sosu.
Gdy sos z rybą będzie całkowicie ostygnięty to wstawiamy go na kilka godzin do lodówki, najlepiej na noc. Rybę możemy spożywać na ciepło jak i na zimno, jak rybę zrobioną w konserwie.
Smacznego !!!