Do góry

Przekąski Przepis na:

Młoda kapusta w cieście

Młoda kapusta w cieście

Autor:

Przepisów i artykułów: 344 Ocena: 7954

Dodano:

Odsłon: 12006

Młoda kapustka inaczej :)

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Młoda kapusta w cieście

Przygotowanie

  1. Kapustę oczyścić,oberwać najbardziej odchodzące liście(ja te liście wykorzystuję np na zupę) i pokroić w ósemki (przecinać tak,by każde cięcie przechodziło przez głąb,wtedy ćwiartki się nie rozlecą).Następnie kapustę zalać osolonym wrzątkiem z dodatkiem cukru i podgotować na małym ogniu ok 4-5 min aż troszkę zmięknie ale pozostanie chrupiąca.Odsączyć. Jajka roztrzepać ze szczyptą soli,dodać mąkę stale mieszając.Dodać tyle mleka by ciasto miało konsystencję śmietany.Kawałki kapusty oprószyć solą,pieprzem,obtaczać w cieście i kłaść na rozgrzany olej.Zrumienić i podawać na gorąco.Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gochna55 03 stycznia 2017 Teraz poczekam tylko na młodą kapustkę i będę robić. Do książki plagiatowej. Musi być super.

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

katarzyna13535 24 czerwca 2013 wlasnie wyprobowalam - wysmienite !! polecam wszystkim :))

9 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 28 czerwca 2012 Orginalny sposób podania młodej kapusty. Ode mnie "5" , a przepis ląduje w ulubionych do wypróbowania .

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 15 czerwca 2012 Bardzo ciekawy przepis - warty wypróbowania !!

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń