Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2220
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 9372
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1798
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2220
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 9372
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1798
Składniki
Kapustę oczyścić,oberwać najbardziej odchodzące liście(ja te liście wykorzystuję np na zupę) i pokroić w ósemki (przecinać tak,by każde cięcie przechodziło przez głąb,wtedy ćwiartki się nie rozlecą).Następnie kapustę zalać osolonym wrzątkiem z dodatkiem cukru i podgotować na małym ogniu ok 4-5 min aż troszkę zmięknie ale pozostanie chrupiąca.Odsączyć. Jajka roztrzepać ze szczyptą soli,dodać mąkę stale mieszając.Dodać tyle mleka by ciasto miało konsystencję śmietany.Kawałki kapusty oprószyć solą,pieprzem,obtaczać w cieście i kłaść na rozgrzany olej.Zrumienić i podawać na gorąco.Smacznego.