Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 555
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1838
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 383
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 555
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1838
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 383
Składniki
Kapustę oczyścić,oberwać najbardziej odchodzące liście(ja te liście wykorzystuję np na zupę) i pokroić w ósemki (przecinać tak,by każde cięcie przechodziło przez głąb,wtedy ćwiartki się nie rozlecą).Następnie kapustę zalać osolonym wrzątkiem z dodatkiem cukru i podgotować na małym ogniu ok 4-5 min aż troszkę zmięknie ale pozostanie chrupiąca.Odsączyć. Jajka roztrzepać ze szczyptą soli,dodać mąkę stale mieszając.Dodać tyle mleka by ciasto miało konsystencję śmietany.Kawałki kapusty oprószyć solą,pieprzem,obtaczać w cieście i kłaść na rozgrzany olej.Zrumienić i podawać na gorąco.Smacznego.