Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O tej porze roku, młodą kapustę podajemy do obiadu na różne sposoby. Moja propozycja to kapusta panierowana. Polecam.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112900
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 202
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 465
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 442
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 794
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112900
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 202
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 465
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 442
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 794
Składniki
Młodą kapustę ugotować w osolonej wodzie. Rozłożyć pojedynczo liście. Osuszyć papierowym ręcznikiem i ściąć gruby nerw. Ser żółty pokroić w plasterki. Na każdym liściu układać plasterek sera żółtego i zawijać jak gołąbki. Obtaczać w mące wymieszanej z ziołami prowansalskimi. Zamaczać w roztrzepanych i posolonych jajkach. Smażyć na złoty kolor na rozgrzanym na patelni oleju rzepakowym. Smacznego.