Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O tej porze roku, młodą kapustę podajemy do obiadu na różne sposoby. Moja propozycja to kapusta panierowana. Polecam.
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1140
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 97
Masz ochotę zrobić najlepszy domowy pasztet drobiowy? Wbrew pozorom, nie jest...
Odsłon: 10561
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1140
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 97
Masz ochotę zrobić najlepszy domowy pasztet drobiowy? Wbrew pozorom, nie jest...
Odsłon: 10561
Składniki
Młodą kapustę ugotować w osolonej wodzie. Rozłożyć pojedynczo liście. Osuszyć papierowym ręcznikiem i ściąć gruby nerw. Ser żółty pokroić w plasterki. Na każdym liściu układać plasterek sera żółtego i zawijać jak gołąbki. Obtaczać w mące wymieszanej z ziołami prowansalskimi. Zamaczać w roztrzepanych i posolonych jajkach. Smażyć na złoty kolor na rozgrzanym na patelni oleju rzepakowym. Smacznego.