Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na pełną smaków, delikatną i lekką młodą kapustkę. Przepis sprawdzi się jako doskonały dodatek do obiadu, ale także jako samodzielne danie podawane ze świeżym pieczywem.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15724
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 410
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15724
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 410
Składniki
Kapustę drobno szatkujemy, koperek siekamy, wkładamy do garnka, podlewamy lekko wodą i gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem. Szalotkę i kiełbaskę kroimy w kostkę, podsmażamy na odrobinie oleju, dodajemy do garnka i gotujemy do momentu aż kapustka będzie miękka. Na koniec doprawiamy wszystko solą i świeżo zmielonym pieprzem oraz zaprawiamy całość odrobiną jogurtu. Gotujemy jeszcze przez chwilę przez około 2-3 minuty. Życzę smacznego! :)