Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na pełną smaków, delikatną i lekką młodą kapustkę. Przepis sprawdzi się jako doskonały dodatek do obiadu, ale także jako samodzielne danie podawane ze świeżym pieczywem.
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2168
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 191
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2168
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 191
Składniki
Kapustę drobno szatkujemy, koperek siekamy, wkładamy do garnka, podlewamy lekko wodą i gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem. Szalotkę i kiełbaskę kroimy w kostkę, podsmażamy na odrobinie oleju, dodajemy do garnka i gotujemy do momentu aż kapustka będzie miękka. Na koniec doprawiamy wszystko solą i świeżo zmielonym pieprzem oraz zaprawiamy całość odrobiną jogurtu. Gotujemy jeszcze przez chwilę przez około 2-3 minuty. Życzę smacznego! :)