Do góry

Przekąski Przepis na:

Młoda kapustka

Młoda kapustka

Autor:

Przepisów i artykułów: 949 Ocena: 25199

Dodano:

Odsłon: 5618

Propozycja na pełną smaków, delikatną i lekką młodą kapustkę. Przepis sprawdzi się jako doskonały dodatek do obiadu, ale także jako samodzielne danie podawane ze świeżym pieczywem.

Składniki

  • Mała główka młodej kapusty
  • Pęczek świeżego koperku
  • 4 szalotki
  • Cienka kiełbasa np. podwawelska
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej rzepakowy (do smażenia)
  • Łyżka jogurtu
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę drobno szatkujemy, koperek siekamy, wkładamy do garnka, podlewamy lekko wodą i gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem.

    Szalotkę i kiełbaskę kroimy w kostkę, podsmażamy na odrobinie oleju, dodajemy do garnka i gotujemy do momentu aż kapustka będzie miękka.

    Na koniec doprawiamy wszystko solą i świeżo zmielonym pieprzem oraz zaprawiamy całość odrobiną jogurtu. Gotujemy jeszcze przez chwilę przez około 2-3 minuty.

    Życzę smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 20 maja 2014 fakny przepis, podoba mi sie zaprawianie jogurtem, musze koniecznie wypróbowac. Odpowiedzi: 2 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sereberko80 19 maja 2014 uwielbiam taką kapustkę, potrafię zjeść każdą jej ilość :-) aż mi w brzuchu zaburczało :-) pyszności!!! Odpowiedzi: 1 ▼

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń