Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś proponuję młode ziemniaczki, pieczone w piekarniku. Niby nic, a takie pyszne. Przyprawy możecie dowolnie modyfikować. Dodać takie jak lubicie. Pieczone ziemniaki robię na różne sposoby. Tym razem tylko z przyprawami i odrobiną oleju. Tak niewiele trzeba, żeby cieszyć się pysznym daniem.
Smaczna i prosta w przygotowaniu pizza , którą uwielbiają mali i duzi smakosz...
Odsłon: 45
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego przepisu są bazą do...
Odsłon: 61
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 52
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 239
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie...
Odsłon: 105
Smaczna i prosta w przygotowaniu pizza , którą uwielbiają mali i duzi smakosz...
Odsłon: 45
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego przepisu są bazą do...
Odsłon: 61
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 52
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 239
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie...
Odsłon: 105
Składniki
Ziemniaki obrać ze skórki. Umyć i pokroić. Większe na ćwiartki, a mniejsze na połówki. Tak przygotowane ziemniaki przełożyć do naczynia żaroodpornego. Dodać wszystkie przyprawy i wymieszać. Polać olejem i ponownie delikatnie wymieszać.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 220 stopni i piec 1 godzinę. Podczas pieczenia dwa razy delikatnie przemieszałam ziemniaki, żeby te z dołu znalazły się na górze. Czas pieczenia może się różnić. Zależy od wielkości ziemniaków, ale też od mocy piekarnika.