Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś proponuję młode ziemniaczki, pieczone w piekarniku. Niby nic, a takie pyszne. Przyprawy możecie dowolnie modyfikować. Dodać takie jak lubicie. Pieczone ziemniaki robię na różne sposoby. Tym razem tylko z przyprawami i odrobiną oleju. Tak niewiele trzeba, żeby cieszyć się pysznym daniem.
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 165
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 19914
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1696
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 165
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 19914
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1696
Składniki
Ziemniaki obrać ze skórki. Umyć i pokroić. Większe na ćwiartki, a mniejsze na połówki. Tak przygotowane ziemniaki przełożyć do naczynia żaroodpornego. Dodać wszystkie przyprawy i wymieszać. Polać olejem i ponownie delikatnie wymieszać.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 220 stopni i piec 1 godzinę. Podczas pieczenia dwa razy delikatnie przemieszałam ziemniaki, żeby te z dołu znalazły się na górze. Czas pieczenia może się różnić. Zależy od wielkości ziemniaków, ale też od mocy piekarnika.