Do góry

Przekąski Przepis na:

Młode ziemniaczki pieczone

Młode ziemniaczki pieczone

Autor:

Przepisów i artykułów: 235 Ocena: 2472

Dodano:

Odsłon: 2599

Dziś proponuję młode ziemniaczki, pieczone w piekarniku. Niby nic, a takie pyszne. Przyprawy możecie dowolnie modyfikować. Dodać takie jak lubicie. Pieczone ziemniaki robię na różne sposoby. Tym razem tylko z przyprawami i odrobiną oleju. Tak niewiele trzeba, żeby cieszyć się pysznym daniem.

Składniki

  • 1 kg. ziemniaków młodych
  • 1 łyżka przyprawy do ziemniaków
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 1 łyżeczka suszonego koperku
  • 1 łyżka suszonego tymianku
  • 4-5 łyżek oleju
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Młode ziemniaczki pieczone

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obrać ze skórki. Umyć i pokroić. Większe na ćwiartki,
    a mniejsze na połówki. Tak przygotowane ziemniaki przełożyć do naczynia
    żaroodpornego. Dodać wszystkie przyprawy i wymieszać.
    Polać olejem i ponownie delikatnie wymieszać.

  2. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 220 stopni i piec 1 godzinę.
    Podczas pieczenia dwa razy delikatnie przemieszałam ziemniaki, żeby te z dołu
    znalazły się na górze.
    Czas pieczenia może się różnić. Zależy od wielkości ziemniaków,
    ale też od mocy piekarnika.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

smaker 23 lipca Mniam, takie ziemniaczki są najlepsze! Polecamy np. z dodatkiem sosu czosnkowego lub jako przekąskę do mięs z grilla :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń