Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, zdrowa przystawka bądź wspaniała opcja na kolację.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 100
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 100
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Przygotować masełko czosnkowe własnej roboty. Masło musi być bardzo miękkie, żeby z łatwością połączyć je z przeciśniętym przez praskę czosnkiem,ziołami, odrobiną soli i troszkę większą odrobiną pieprzu ziolowego. Wszystko dokładnie wymieszać ( jeśli masło jest twarde możemy pomóc sobie mikrofalówką, 20-30 sekund i mamy aż roztopione masełko, które z łatwością możemy wymieszać z mieszanką ziołową).
Tak przygotowanym masłem smarujemy nasze pieczywo dość grubo. Następnie układamy pokrojoną w kosteczkę mozarellę i wstawiamy do piekarnika ( 180C) do momentu roztopienia sera.
W tym czasie kroimy nasze dojrzałe pomidory w kostkę i mieszamy je z porwanymi w dłoniach listkami świeżej bazylii. Całość skrapiamy oliwą z oliwek i jeszcze raz mieszamy.
Wyciągamy nasze bruschetty z piekarnika i układamy na nich nasze pomidory z bazylią. Zajadamy odrazu po przyrządzeniu w towarzystwie kieliszka wina ( ja lubię z pinot grigio lub inne aromatyczne,pachnące białe wino). Smacznego!