Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam smaczne, proste i szybkie placki z cukinii. Placki takie można podać z różnymi dodatkami , ale najbardziej smakują ze śmietaną.
patelnia, tarka, miska, łyżka,
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2188
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 946
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23098
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2188
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 946
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23098
Składniki
Cukinię młodą nie obieramy tylko myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, odcinamy z obydwu stron końce z ogonkiem i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Startą cukinię lekko solimy i odstawiamy na około 15 minut. aż puści sok po cym odciskamy w dłoniach z nadmiaru wody. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, zioła prowansalskie , posiekaną natkę pietruszki, koperek, cebulkę zieloną oraz jajka, dodajemy mąkę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem dokładnie mieszamy do połączenia składników. Na rozgrzaną patelnię z dodatkiem oleju nakładamy porcje ciasta i smażymy placki. Smażymy na rumiano z obu stron. Podajemy ze śmietaną 18 % .Smacznego
Placki gotowe do podania.