Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj śledzie opiekane które moja rodzinka uwielbia. Śledzie w zalewie łagodnej słodko - kwaśnej. Proste w przygotowaniu , smaczne i szybko znikające ze stołu. Polecam
garnek, ręcznik papierowy, patelnia, łyżka, szklanka o poj. 250 ml,
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 51
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 654
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1661
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 360
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 51
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 654
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1661
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 360
Składniki
Przygotować 3 miski do jednej wsypać mąkę , do drugiej rozbełtane jajka z dodatkiem przyprawy do ryb , a do trzeciej bułkę tartą. Oczyszczone, umyte i osuszone filety obtaczać w mące , następnie w rozbełtanych jajkach i na koniec w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Przygotować zalewę najlepiej na samym początku. ( ja przygotowałam z podwójnej porcji). Garnek z wodą wstawić na gaz , dodać cukier i sól wymieszać, dodać liście laurowe , ziele angielskie, całość zagotować. Następnie dodać obraną pokrojoną w piórka cebulę i gotować około 5 - 10 minut, wyłączyć , wlać ocet oraz opcjonalnie tłuszcz ze smażenia ryby 3 łyżki. Zalewę przestudzić , usmażone filety ułożyć w większym naczyniu lub garnku i zalać ciepłą lecz nie gorącą zalewą.
Śledzie gotowe do podania.