Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj śledzie opiekane które moja rodzinka uwielbia. Śledzie w zalewie łagodnej słodko - kwaśnej. Proste w przygotowaniu , smaczne i szybko znikające ze stołu. Polecam
garnek, ręcznik papierowy, patelnia, łyżka, szklanka o poj. 250 ml,
Smaczne danie :)
Odsłon: 594
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 945
Steki z kalafiora to nic innego, jak upieczony kalafior w formie plastrów wyc...
Odsłon: 26160
Smaczne danie :)
Odsłon: 594
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 945
Steki z kalafiora to nic innego, jak upieczony kalafior w formie plastrów wyc...
Odsłon: 26160
Składniki
Przygotować 3 miski do jednej wsypać mąkę , do drugiej rozbełtane jajka z dodatkiem przyprawy do ryb , a do trzeciej bułkę tartą. Oczyszczone, umyte i osuszone filety obtaczać w mące , następnie w rozbełtanych jajkach i na koniec w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Przygotować zalewę najlepiej na samym początku. ( ja przygotowałam z podwójnej porcji). Garnek z wodą wstawić na gaz , dodać cukier i sól wymieszać, dodać liście laurowe , ziele angielskie, całość zagotować. Następnie dodać obraną pokrojoną w piórka cebulę i gotować około 5 - 10 minut, wyłączyć , wlać ocet oraz opcjonalnie tłuszcz ze smażenia ryby 3 łyżki. Zalewę przestudzić , usmażone filety ułożyć w większym naczyniu lub garnku i zalać ciepłą lecz nie gorącą zalewą.
Śledzie gotowe do podania.