Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj śledzie opiekane które moja rodzinka uwielbia. Śledzie w zalewie łagodnej słodko - kwaśnej. Proste w przygotowaniu , smaczne i szybko znikające ze stołu. Polecam
garnek, ręcznik papierowy, patelnia, łyżka, szklanka o poj. 250 ml,
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6190
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9120
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8691
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6190
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9120
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8691
Składniki
Przygotować 3 miski do jednej wsypać mąkę , do drugiej rozbełtane jajka z dodatkiem przyprawy do ryb , a do trzeciej bułkę tartą. Oczyszczone, umyte i osuszone filety obtaczać w mące , następnie w rozbełtanych jajkach i na koniec w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Przygotować zalewę najlepiej na samym początku. ( ja przygotowałam z podwójnej porcji). Garnek z wodą wstawić na gaz , dodać cukier i sól wymieszać, dodać liście laurowe , ziele angielskie, całość zagotować. Następnie dodać obraną pokrojoną w piórka cebulę i gotować około 5 - 10 minut, wyłączyć , wlać ocet oraz opcjonalnie tłuszcz ze smażenia ryby 3 łyżki. Zalewę przestudzić , usmażone filety ułożyć w większym naczyniu lub garnku i zalać ciepłą lecz nie gorącą zalewą.
Śledzie gotowe do podania.