Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 118 Ocena: 2796
Dodano: 31.01.2010
Odsłon: 11701
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Mozzarelle i pomidory pokroić w plastry.Układać na talerzu na przemian(plaster mozzarelli,plaster pomidora)Oliwę wymieszać z przyprawami,dokładnie polać mozzarelle i odstawić na 5 min aby się ''''''''przegryzła''''''''
Oryginalnie mozzarella podawana jest ze świeżą bazylią.Ja użyłam ziół suszonych i dodała od ''''siebie'''''' oregano i tymianek.
Na skróty
Komentarze do przepisu (7)

maa_dzia 04 marca 2010Zgłoś do usunięcia
ja uzywam do posypania zioła prowaansalskie.Jestem uzalezniona od mozzarelli :-)))0 Kto głosował? | Odpowiedz

fikumiku 03 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
pycha! Kiedyś przeczytałam, że można ją posypać prażonym słonecznikiem, smakuje wybornie i od tej pory tylko taką jadam. \nie jest to już klimat włoski ale i tak jest super.0 Kto głosował? | Odpowiedz

RENIA730 02 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
Ja dodaję jeszcze ocet balsamiczny i świeżo mielony na grubo pieprz.0 Kto głosował? | Odpowiedz

amela 01 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
To caprese! Pycha.0 Kto głosował? | Odpowiedz

wiola1100 01 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
włoskie klimaty,lubię te smaki a mozarella z pomidorami pychotka0 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 31 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Bardzo apetycznie wygląda i pięknie się prezentuje.0 Kto głosował? | Odpowiedz

Mole3 31 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Tak, to jest pyszne! Czasami robię też z takich małych kuleczek mozarelli i pomidorów pokrojonych w grubą kostkę. Pozdrawiam.0 Kto głosował? | Odpowiedz