Do góry

Przekąski Przepis na:

Mozzarella w zalewie

Przepis dnia 2015-06-30
Mozzarella w zalewie

Autor:

Przepisów i artykułów: 914 Ocena: 17314

Dodano:

Odsłon: 19047

Taka mozzarella ma inny smak , spróbować można.

Składniki

  • 800 g mozzarelli
  • 500 g pomidorów
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 ostra czerwona papryczki chili
  • 1 peczek bazylii
  • 1 szklanka oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Mozzarella w zalewie

Przygotowanie

  1. Mozzarellę osączyłem, pokroiłem na plastry. Pomidory po umyciu, pokroiłem w grube plastry. Obrałem czosnek, pokroiłem w ćwiartki . Papryczkę chili oczyściłem , umyłem , usunąłem pestki i posiekałem. Opłukałem bazylię , oderwałem listki , osuszyłem.
    Mozzarellę, pomidory i bazylię ułożyłem warstwami w słoiku.
    Oliwę wymieszałem z chili , czosnkiem, solą i pieprzem. I tym alałem mozzarellę. Przykryłem, odstawiłem na noc do naciągnięcia.
    Podałem ze świeżą bagietką , dekorując bazylią i papryczką chili.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń