Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka mozzarella ma inny smak , spróbować można.
Przepyszne smarowidło do pieczywa, z awokado, serka wiejskiego i zielonych ol...
Odsłon: 42
Idealna na różne imprezy, święta czy kolację.
Odsłon: 212
Szybki i prosty w przygotowaniu torcik z bitą śmietaną i galaretką. Idealny n...
Odsłon: 31
Przepyszne smarowidło do pieczywa, z awokado, serka wiejskiego i zielonych ol...
Odsłon: 42
Idealna na różne imprezy, święta czy kolację.
Odsłon: 212
Szybki i prosty w przygotowaniu torcik z bitą śmietaną i galaretką. Idealny n...
Odsłon: 31
Składniki
Mozzarellę osączyłem, pokroiłem na plastry. Pomidory po umyciu, pokroiłem w grube plastry. Obrałem czosnek, pokroiłem w ćwiartki . Papryczkę chili oczyściłem , umyłem , usunąłem pestki i posiekałem. Opłukałem bazylię , oderwałem listki , osuszyłem. Mozzarellę, pomidory i bazylię ułożyłem warstwami w słoiku. Oliwę wymieszałem z chili , czosnkiem, solą i pieprzem. I tym alałem mozzarellę. Przykryłem, odstawiłem na noc do naciągnięcia. Podałem ze świeżą bagietką , dekorując bazylią i papryczką chili.