Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka mozzarella ma inny smak , spróbować można.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1772
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1166
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2248
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1772
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1166
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2248
Składniki
Mozzarellę osączyłem, pokroiłem na plastry. Pomidory po umyciu, pokroiłem w grube plastry. Obrałem czosnek, pokroiłem w ćwiartki . Papryczkę chili oczyściłem , umyłem , usunąłem pestki i posiekałem. Opłukałem bazylię , oderwałem listki , osuszyłem. Mozzarellę, pomidory i bazylię ułożyłem warstwami w słoiku. Oliwę wymieszałem z chili , czosnkiem, solą i pieprzem. I tym alałem mozzarellę. Przykryłem, odstawiłem na noc do naciągnięcia. Podałem ze świeżą bagietką , dekorując bazylią i papryczką chili.