Do góry

Przekąski Przepis na:

Mozzarella z pomidorem i cebulą

Mozzarella z pomidorem i cebulą

Autor:

Przepisów i artykułów: 537 Ocena: 17024

Dodano:

Odsłon: 819

Idealna przekąska do czerwonego wina, delikatna i pyszna. Szybka w wykonaniu i cudnie wygląda, w sam raz na niezapowiedzianych gości.

Składniki

  • 1 duża kulka mozzarelli
  • 1 średni pomidor
  • 1 czerwona cebula
  • oliwa
  • suszona bazylia
  • pieprz
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mozzarellę, pomidora i cebulę kroimy w plastry.

  2. Plastry mozzarelli układamy na małym talerzu. Obsypujemy je bazylią.

  3. Na mozzarelli układamy plastry pomidora.

  4. Na pomidorze układamy krążki cebuli (ja wyjmowałam co drugi krążek z plastra cebuli i tak układałam je na pomidorze).

  5. Całość obsypujemy pieprze i obficie kropimy oliwą. Podajemy zaraz po wykonaniu. Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń