Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybciutkie muffinki na śniadanie, przekąskę lub kolację. Znikają jeszcze ciepłe! Sprawdzą się doskonale jako dodatek zamiast pieczywa, dobrze smakują z majonezem lub keczupem.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 226
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1273
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4037
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1009
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 226
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1273
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4037
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1009
Składniki
W pierwszym naczyniu mieszamy suche składniki - mąkę, proszek do pieczenia oraz przyprawy. Warzywa kroimy w drobną kosteczkę. Wrzucamy do mąki i mieszamy. W drugim naczyniu roztrzepujemy jajka. Wlewamy olej i mleko, mieszamy lub miksujemy. Łączymy suche i mokre składniki, mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. W tym czasie masę rozkładamy do foremek na muffiny - 12 sztuk. Ser żółty ścieramy na tarce i ⅔ posypujemy po wierzchu. Pieczemy 25 minut z grzałką góra i dół, następnie 5 minut z termoobiegiem. Po wyjęciu z piekarnika posypujemy pozostałym serem. Podajemy jeszcze ciepłe lub na zimno. Smacznego!