Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybciutkie muffinki na śniadanie, przekąskę lub kolację. Znikają jeszcze ciepłe! Sprawdzą się doskonale jako dodatek zamiast pieczywa, dobrze smakują z majonezem lub keczupem.
Pyszna, sycąca lasagne, w której znajdziemy mielone mięso wieprzowo-wołowe, s...
Odsłon: 482
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 679
Rolada składająca się z biszkoptu, bitej śmietany oraz brzoskwiń. Idealna dla...
Odsłon: 502
Przepis na pyszne, pożywne i proste w przygotowaniu placki z cukinii i marche...
Odsłon: 160
Pyszna, sycąca lasagne, w której znajdziemy mielone mięso wieprzowo-wołowe, s...
Odsłon: 482
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 679
Rolada składająca się z biszkoptu, bitej śmietany oraz brzoskwiń. Idealna dla...
Odsłon: 502
Przepis na pyszne, pożywne i proste w przygotowaniu placki z cukinii i marche...
Odsłon: 160
Składniki
W pierwszym naczyniu mieszamy suche składniki - mąkę, proszek do pieczenia oraz przyprawy. Warzywa kroimy w drobną kosteczkę. Wrzucamy do mąki i mieszamy. W drugim naczyniu roztrzepujemy jajka. Wlewamy olej i mleko, mieszamy lub miksujemy. Łączymy suche i mokre składniki, mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. W tym czasie masę rozkładamy do foremek na muffiny - 12 sztuk. Ser żółty ścieramy na tarce i ⅔ posypujemy po wierzchu. Pieczemy 25 minut z grzałką góra i dół, następnie 5 minut z termoobiegiem. Po wyjęciu z piekarnika posypujemy pozostałym serem. Podajemy jeszcze ciepłe lub na zimno. Smacznego!