Do góry

Przekąski Przepis na:

Muffinki z kabanosem i mozzarellą

Muffinki z kabanosem i mozzarellą

Autor:

Przepisów i artykułów: 489 Ocena: 5041

Dodano:

Odsłon: 3126

To taki typ babeczek, który idealnie nadaje się jako przekąska lub jako apetyczny dodatek do prawie każdej zupy krem ;)

Składniki

  • mąka pszenna 270 g
  • oliwa 60 g
  • jajo 1 szt
  • kefir 290 g
  • musztarda sarepska 1 łyżka
  • kucharek przyprawa do potraw 1/3 łyżeczki
  • majeranek 1/2 łyżeczki
  • mozzarella małe kulki 1 opakowanie
  • kabanos drobiowy 80 g
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Muffinki z kabanosem i mozzarellą

Przygotowanie

  1. Do miski wlać kefir, oliwę i dodać jajo, wymieszać. Następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia i przyprawy, wymieszać. Na końcu dodać kabanosa pokrojonego w plasterki i odcedzona mozzarellę również pokrojoną w plastry. Całość wymieszać.

  2. Ciasto przekładamy do papilotek do ok. 3/4 wysokości. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 20 min. Gotowe muffinki idealnie pasują do zupy krem lub są świetną przekąską :)
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń