Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
z podanej porcji wyszło mi 30 muffinek :)
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2178
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 145
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 248
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2178
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 145
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 248
Składniki
do miski wlać olej i mleko, dodać jajka. Dobrze wymieszać mikserem przez kilka minut. Następnie wsypać mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia. Dalej wszystko ucierać. Gdy masa będzie gładka dodać sok z jednej cytryny. Przygotowane papierowe foremki napełnić trochę ciastem następnie łyżeczką na środku każdej babeczki nałożyć trochę ulubionego dżemu i przykryć ciastem do 3/4 wysokości papierowych foremek. Piec 20 minut w 180 stopniach. Gdy muffinki ostygną w garnku na parze rozpuścić czekoladę, gotową polewą polać muffinki i posypać kokosem, można je udekorować również lukrem do woli czym kto lubi. Smacznego