Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
z podanej porcji wyszło mi 30 muffinek :)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1457
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1164
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1312
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 929
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1457
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1164
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1312
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 929
Składniki
do miski wlać olej i mleko, dodać jajka. Dobrze wymieszać mikserem przez kilka minut. Następnie wsypać mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia. Dalej wszystko ucierać. Gdy masa będzie gładka dodać sok z jednej cytryny. Przygotowane papierowe foremki napełnić trochę ciastem następnie łyżeczką na środku każdej babeczki nałożyć trochę ulubionego dżemu i przykryć ciastem do 3/4 wysokości papierowych foremek. Piec 20 minut w 180 stopniach. Gdy muffinki ostygną w garnku na parze rozpuścić czekoladę, gotową polewą polać muffinki i posypać kokosem, można je udekorować również lukrem do woli czym kto lubi. Smacznego