Do góry

Przekąski Przepis na:

Muffinki z szynką i warzywami

Muffinki z szynką i warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 89 Ocena: 3757

Dodano:

Odsłon: 1844

Z podanej porcji wychodzi 24 muffinki.

Składniki

  • mąka 40 dag
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • jajka 4 szt
  • mleko 250 ml
  • ser żółty 15 dag
  • szynka 20 dag
  • cebula 1 szt
  • papryka czerwona 1 mała
  • pieczarki ok.8-9 szt
  • margaryna 10 dag
  • pół natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Szynkę, pieczarki, paprykę i cebulę pokroić w drobną kostkę.
    Natkę posiekać.

  2. Mleko i margarynę lekko podgrzać, tylko do momentu rozpuszczenia margaryny. Przestudzić. Dodać mąkę, proszek i jajka. Mikserem dokładnie wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem.

  3. Ser żółty zetrzeć na tarce o małych oczkach.
    Wszystkie składniki dodać do masy i wymieszać łyżką.

  4. Ciasto nakładać do foremek do około 3/4 wysokości.
    Piec 25 min w temp. 180 st.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 16 lutego 2018 Pysznie wyglądają i smakują, 2 poproszę :D

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń