Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wytrawne muffiny, wygodne do wzięcia na wynos. Smakują jak pizza, tylko że w nietypowej formie. :P
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 177
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 379
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1721
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3250
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26734
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 177
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 379
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1721
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3250
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26734
Składniki
Z odmierzonej ilości oleju wylać 2 łyżki na patelnię. Podsmażyć pokrojone w plasterki pieczarki, zostawić do ostygnięcia. Paprykę pokroić w drobną kostkę, szczypiorek posiekać. W jednej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, starty parmezan i sól. W drugiej, większej misce wymieszać jajka, mleko i resztę oleju. Wsypać suche składniki do mokrych, dodać pieczarki, paprykę i szczypiorek. Wymieszać krótko, tylko do połączenia składników. Wypełnić formę na muffiny wyłożoną papilotkami. Piec w 180°C przez ok. 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika przełożyć na kratkę do ostygnięcia.