Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wytrawne muffiny, wygodne do wzięcia na wynos. Smakują jak pizza, tylko że w nietypowej formie. :P
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35595
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1174
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1747
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5927
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35595
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1174
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1747
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5927
Składniki
Z odmierzonej ilości oleju wylać 2 łyżki na patelnię. Podsmażyć pokrojone w plasterki pieczarki, zostawić do ostygnięcia. Paprykę pokroić w drobną kostkę, szczypiorek posiekać. W jednej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, starty parmezan i sól. W drugiej, większej misce wymieszać jajka, mleko i resztę oleju. Wsypać suche składniki do mokrych, dodać pieczarki, paprykę i szczypiorek. Wymieszać krótko, tylko do połączenia składników. Wypełnić formę na muffiny wyłożoną papilotkami. Piec w 180°C przez ok. 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika przełożyć na kratkę do ostygnięcia.