Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffiny w wersji słonej podane z ulubionym sosem mogą stanowić niezłą przekąskę na ciepło ;)
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 282
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 103
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 106
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 170
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 282
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 103
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 106
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 170
Składniki
Na stopionym maśle podsmażyć szpinak doprawiając go do smaku. Na drugiej patelni rozgrzać łyżeczkę oliwy i dodać pokrojony w kostkę boczek. Smażyć przez ok. 4-5 min. Następnie boczek połączyć ze szpinakiem i dodać startą na dużych oczkach mozzarellę, wymieszać i ostudzić.
Wszystkie składniki na ciasto zmiksować na jednolitą masę. Do papilotek nakładać po łyżce ciasta, następnie wyłożyć farsz, równomiernie go rozkładając po całej powierzchni. Całość przykryć pozostałym ciastem. Piec w nagrzanym do 175 stopni piekarniku przez ok. 20 min.
W tym czasie przygotować sos. Na maśle zeszklić pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Następnie mieszając dodać śmietankę. Na końcu dodać pokrojone pomidory, zagotować. Upieczone muffiny wyciągnąć z foremki i ściągnąć papilotkę.
Podawać na przygotowanym sosie. Smacznego!