Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffiny w wersji słonej podane z ulubionym sosem mogą stanowić niezłą przekąskę na ciepło ;)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113037
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 412
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 753
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 566
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113037
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 412
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 753
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 566
Składniki
Na stopionym maśle podsmażyć szpinak doprawiając go do smaku. Na drugiej patelni rozgrzać łyżeczkę oliwy i dodać pokrojony w kostkę boczek. Smażyć przez ok. 4-5 min. Następnie boczek połączyć ze szpinakiem i dodać startą na dużych oczkach mozzarellę, wymieszać i ostudzić.
Wszystkie składniki na ciasto zmiksować na jednolitą masę. Do papilotek nakładać po łyżce ciasta, następnie wyłożyć farsz, równomiernie go rozkładając po całej powierzchni. Całość przykryć pozostałym ciastem. Piec w nagrzanym do 175 stopni piekarniku przez ok. 20 min.
W tym czasie przygotować sos. Na maśle zeszklić pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Następnie mieszając dodać śmietankę. Na końcu dodać pokrojone pomidory, zagotować. Upieczone muffiny wyciągnąć z foremki i ściągnąć papilotkę.
Podawać na przygotowanym sosie. Smacznego!