Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffiny z cukinią to obłędna przekąska, którą przygotujesz do szkoły, pracy lub na wieczorne spotkanie z przyjaciółmi. Dzięki obecności cukinii, babeczki stają się wilgotne, a dodatek fety oraz świeżego koperku nadaje przekąsce śródziemnomorskiego charakteru.
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 215
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34485
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 174
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 215
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34485
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 174
Składniki
Umyj cukinię i zetrzyj na tarce. Młodej cukinii nie musisz obierać. Posól warzywa i odstaw na 15 minut, by puściły sok. Po tym czasie wyciśnij cukinię dłońmi i przełóż do dużej miski. W drugiej misce ubij jajka, następnie dodaj drobno poszatkowaną cebulę, pokruszony ser feta, posiekany koperek i natkę pietruszki, czarny pieprz i oliwę. Dodaj bułkę tartą i wymieszaj łyżką. Do masy dodaj cukinię i dokładnie połącz składniki ze sobą.
Blaszkę do babeczek wysmaruj w całości tłuszczem i wypełnij farszem cukiniowym. Wierzch każdej muffinki posyp tartym, żółtym serem. Piecz babeczki przez 30-35 minut w temperaturze 200°C, aż staną się rumiane. Możesz podawać na zimno lub na ciepło.