Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffiny z cukinią to obłędna przekąska, którą przygotujesz do szkoły, pracy lub na wieczorne spotkanie z przyjaciółmi. Dzięki obecności cukinii, babeczki stają się wilgotne, a dodatek fety oraz świeżego koperku nadaje przekąsce śródziemnomorskiego charakteru.
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 115
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 304
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2933
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 115
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 304
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2933
Składniki
Umyj cukinię i zetrzyj na tarce. Młodej cukinii nie musisz obierać. Posól warzywa i odstaw na 15 minut, by puściły sok. Po tym czasie wyciśnij cukinię dłońmi i przełóż do dużej miski. W drugiej misce ubij jajka, następnie dodaj drobno poszatkowaną cebulę, pokruszony ser feta, posiekany koperek i natkę pietruszki, czarny pieprz i oliwę. Dodaj bułkę tartą i wymieszaj łyżką. Do masy dodaj cukinię i dokładnie połącz składniki ze sobą.
Blaszkę do babeczek wysmaruj w całości tłuszczem i wypełnij farszem cukiniowym. Wierzch każdej muffinki posyp tartym, żółtym serem. Piecz babeczki przez 30-35 minut w temperaturze 200°C, aż staną się rumiane. Możesz podawać na zimno lub na ciepło.