Do góry

Przekąski Przepis na:

Muffiny z papryką i ricottą

Muffiny z papryką i ricottą

Autor:

Przepisów i artykułów: 468 Ocena: 4836

Dodano:

Odsłon: 190

Tym razem muffinki z papryką i ricottą prosto z Włoch! Idealne babeczki, które sprawdzą się jako dodatek do zupy krem lub podana na ciepło z ulubionym sosem jako przekąska ;)

Składniki

  • Ciasto :
  • mąka pszenna 2 szklanki
  • jaja 2 szt
  • śmietana 12% 1/2 szklanki
  • woda zimna 1/2 szklanki
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • soda oczyszczona 1 łyżeczka
  • masło 100 g
  • kucharek 1/3 łyżeczki
  • zioła prowansalskie 1/2 łyżeczki
  • Dodatki :
  • papryka czerwona 1 szt
  • ser ricotta 200 g
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jaja zmiksować ze śmietaną i wodą. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą. Potem dodać stopione masło i przyprawy, połączyć. Potem dodać stopione masło i przyprawy, połączyć. Na końcu dodać obraną i pokrojoną w kostkę paprykę oraz pokrojoną w kostkę ricottę, wymieszać.

  2. Ciasto rozłożyć do papilotek do 2/3 wysokości. Piec w temp. 180 stopni przez ok. 25-30 min. Podawać na ciepło np. z sosem pieczarkowym.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń