Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
z podanej porcji wyszło mi 30 mufinek :)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113035
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 410
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 745
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 565
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113035
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 410
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 745
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 565
Składniki
Masło lub margarynę utrzeć z cukrem, dodając stopniowo żółtka, mleko, mąkę, proszek do pieczenia,sok z cytryny. Z białek ubić pianę i delikatnie dodawać do ciasta, wymieszać. 1/3 ciasta odłożyć i dodać do niej kakao, wymieszać. Każdą foremkę-papilotkę wypełnić niewielką ilością ciasta białego, nałożyć owoce lub dżem i przykryć ciemnym ciastem. Piec w 180 stopniach ok 20 minut. Z wierzchu można udekorować wg uznania. Smacznego