Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
z podanej porcji wyszło mi 30 mufinek :)
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8666
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3087
Polecam.
Odsłon: 1881
Polecam.
Odsłon: 547
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8666
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3087
Polecam.
Odsłon: 1881
Polecam.
Odsłon: 547
Składniki
Masło lub margarynę utrzeć z cukrem, dodając stopniowo żółtka, mleko, mąkę, proszek do pieczenia,sok z cytryny. Z białek ubić pianę i delikatnie dodawać do ciasta, wymieszać. 1/3 ciasta odłożyć i dodać do niej kakao, wymieszać. Każdą foremkę-papilotkę wypełnić niewielką ilością ciasta białego, nałożyć owoce lub dżem i przykryć ciemnym ciastem. Piec w 180 stopniach ok 20 minut. Z wierzchu można udekorować wg uznania. Smacznego