Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
z podanej porcji wyszło mi 30 mufinek :)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1502
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1237
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1346
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1069
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1502
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1237
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1346
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1069
Składniki
Masło lub margarynę utrzeć z cukrem, dodając stopniowo żółtka, mleko, mąkę, proszek do pieczenia,sok z cytryny. Z białek ubić pianę i delikatnie dodawać do ciasta, wymieszać. 1/3 ciasta odłożyć i dodać do niej kakao, wymieszać. Każdą foremkę-papilotkę wypełnić niewielką ilością ciasta białego, nałożyć owoce lub dżem i przykryć ciemnym ciastem. Piec w 180 stopniach ok 20 minut. Z wierzchu można udekorować wg uznania. Smacznego