Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze mule są w skorupkach ,niestety dostałem tylko mrożone bez skorupek. Kuchnia prowansalska.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 809
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1932
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 430
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 809
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1932
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 430
Składniki
Małże płuczemy i osączamy. Masło rozpuszczamy i szklimy cebulę wraz z czosnkiem. Wlewamy wino ,dodajemy bouquet garni ,zagotowujemy. Dodajemy mule ,gotujemy kilka minut (jeśli mamy w skorupkach ,te które nie otworzą się ,wyrzucamy). Wyjmujemy bouquet garni ,wywar odparowujemy do połowy ,dodajemy śmietanę i zagotowujemy. Przyprawiamy solą ,mieszamy z natką. Podajemy od razu.