Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze mule są w skorupkach ,niestety dostałem tylko mrożone bez skorupek. Kuchnia prowansalska.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7628
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2740
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7628
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2740
Składniki
Małże płuczemy i osączamy. Masło rozpuszczamy i szklimy cebulę wraz z czosnkiem. Wlewamy wino ,dodajemy bouquet garni ,zagotowujemy. Dodajemy mule ,gotujemy kilka minut (jeśli mamy w skorupkach ,te które nie otworzą się ,wyrzucamy). Wyjmujemy bouquet garni ,wywar odparowujemy do połowy ,dodajemy śmietanę i zagotowujemy. Przyprawiamy solą ,mieszamy z natką. Podajemy od razu.