Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze mule są w skorupkach ,niestety dostałem tylko mrożone bez skorupek. Kuchnia prowansalska.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1443
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1614
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 55
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1443
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1614
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 55
Składniki
Małże płuczemy i osączamy. Masło rozpuszczamy i szklimy cebulę wraz z czosnkiem. Wlewamy wino ,dodajemy bouquet garni ,zagotowujemy. Dodajemy mule ,gotujemy kilka minut (jeśli mamy w skorupkach ,te które nie otworzą się ,wyrzucamy). Wyjmujemy bouquet garni ,wywar odparowujemy do połowy ,dodajemy śmietanę i zagotowujemy. Przyprawiamy solą ,mieszamy z natką. Podajemy od razu.