Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z pyszniejszych efektów mojej kremo-manii - rozgrzewający krem selerowo-jabłkowy . Jest słodki i bardzo korzenny. Perfekcyny na chwilę odlotu i zapomnienia.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7898
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1156
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13663
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7898
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1156
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13663
Składniki
Selery obieram i gotuję ze szczyptą soli. Jabłka obieram, wyjadam skórki i gniazda nasienne, owijam w folię i zapiekam w 175 stopniach przez 20-25 minut. Rodzynki moczę w ciepłym miodzie pitnym. Kiedy seler będzie już miękki odcedzam go i umieszczam w misie blendera. Dodaję upieczone jabłka i ser. Wsypuję przyprawy. Miksuję do rozdrobnienia i połączenia. Wsypuję posiekane orzechy i migdały oraz odcedzone rodzynki. Mieszam. Ozdabiam rodzynkami i owocami morwy. Posypuję lekko cynamonem Mus jest znakomity na śniadanie, przekąskę i kolację. Można podać go z ryżem, kaszą, płatkami owsianymi. Wspaniale smakuje na ciepło i przestudzony.