Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z pyszniejszych efektów mojej kremo-manii - rozgrzewający krem selerowo-jabłkowy . Jest słodki i bardzo korzenny. Perfekcyny na chwilę odlotu i zapomnienia.
Orzeźwiający napój jabłkowy z odrobiną octu jabłkowego, opcjonalnie można rów...
Odsłon: 4949
Mus jabłkowy do słoików to pyszny, zdrowy i prosty w wykonaniu dodatek do cia...
Odsłon: 7192
Domowe kołaczyki to słodkości, na które większość się skusi. W tym wydaniu z...
Odsłon: 94
Domowe kołaczyki to słodkości, na które większość się skusi. W tym wydaniu z...
Odsłon: 94
Składniki
Selery obieram i gotuję ze szczyptą soli. Jabłka obieram, wyjadam skórki i gniazda nasienne, owijam w folię i zapiekam w 175 stopniach przez 20-25 minut. Rodzynki moczę w ciepłym miodzie pitnym. Kiedy seler będzie już miękki odcedzam go i umieszczam w misie blendera. Dodaję upieczone jabłka i ser. Wsypuję przyprawy. Miksuję do rozdrobnienia i połączenia. Wsypuję posiekane orzechy i migdały oraz odcedzone rodzynki. Mieszam. Ozdabiam rodzynkami i owocami morwy. Posypuję lekko cynamonem Mus jest znakomity na śniadanie, przekąskę i kolację. Można podać go z ryżem, kaszą, płatkami owsianymi. Wspaniale smakuje na ciepło i przestudzony.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Jajka faszerowane pieczarkami i papryką
Przekąski
Placki kukurydziane
Przekąski
Kapusta kiszona z kaszą na oleju z cebulką
Przekąski
Pstrąg wędzony w glazurze
Jajka faszerowane pieczarkami i papryką
Przepis na jajka faszerowane pieczarkami oraz papryką
Odsłon: 169
Placki kukurydziane
Polecam smaczne placki tym razem z kukurydzy na które serdecznie zapraszam. P...
Odsłon: 91