Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z pyszniejszych efektów mojej kremo-manii - rozgrzewający krem selerowo-jabłkowy . Jest słodki i bardzo korzenny. Perfekcyny na chwilę odlotu i zapomnienia.
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 97
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 48
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 10252
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 100
Przepyszne kanapeczki we włoskim stylu. Świetne na rodzinne uroczystości na ś...
Odsłon: 64
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 162
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 97
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 48
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 10252
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 100
Przepyszne kanapeczki we włoskim stylu. Świetne na rodzinne uroczystości na ś...
Odsłon: 64
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 162
Składniki
Selery obieram i gotuję ze szczyptą soli. Jabłka obieram, wyjadam skórki i gniazda nasienne, owijam w folię i zapiekam w 175 stopniach przez 20-25 minut. Rodzynki moczę w ciepłym miodzie pitnym. Kiedy seler będzie już miękki odcedzam go i umieszczam w misie blendera. Dodaję upieczone jabłka i ser. Wsypuję przyprawy. Miksuję do rozdrobnienia i połączenia. Wsypuję posiekane orzechy i migdały oraz odcedzone rodzynki. Mieszam. Ozdabiam rodzynkami i owocami morwy. Posypuję lekko cynamonem Mus jest znakomity na śniadanie, przekąskę i kolację. Można podać go z ryżem, kaszą, płatkami owsianymi. Wspaniale smakuje na ciepło i przestudzony.