Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 960
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104831
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 960
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104831
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Składniki
Z pół kilograma truskawek zostawić kilka do dekoracji. Resztę umyć, odszypułkować i dobrze zmiksować. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach wrzątku. Wlać ją do masy truskawkowej i dobrze wymieszać. Potem całość połączyć z ubitą śmietaną. Kiedy masa zacznie gęstnieć, przełożyć ją do szprycki i wycis-nąć delikatnie do pucharków. Deser wstawić do lodówki na jedną godzinę, żeby masa dobrze zgęstniała. Na koniec mus udekorować listkami świeżej mięty, połówkami truskawek, truskawkami pokrojonymi w drobną kostkę. Dla ozdoby można też dodać czekoladowe rurki.