Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Porcja - 260 kcal
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 110
Sos wieprzowy ugotowany ze ścinek mięsa z obróbki szynki i schabu, doprawiony...
Odsłon: 446
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 187
Świetnie na nie nadają się, mocno wyrośnięte ogórki, z którymi nie wiadomo, c...
Odsłon: 115
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 340
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 110
Sos wieprzowy ugotowany ze ścinek mięsa z obróbki szynki i schabu, doprawiony...
Odsłon: 446
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 187
Świetnie na nie nadają się, mocno wyrośnięte ogórki, z którymi nie wiadomo, c...
Odsłon: 115
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 340
Składniki
Z pół kilograma truskawek zostawić kilka do dekoracji. Resztę umyć, odszypułkować i dobrze zmiksować. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach wrzątku. Wlać ją do masy truskawkowej i dobrze wymieszać. Potem całość połączyć z ubitą śmietaną. Kiedy masa zacznie gęstnieć, przełożyć ją do szprycki i wycis-nąć delikatnie do pucharków. Deser wstawić do lodówki na jedną godzinę, żeby masa dobrze zgęstniała. Na koniec mus udekorować listkami świeżej mięty, połówkami truskawek, truskawkami pokrojonymi w drobną kostkę. Dla ozdoby można też dodać czekoladowe rurki.