Przekąski Przepis na:
1-2 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Z pół kilograma truskawek zostawić kilka do dekoracji. Resztę umyć, odszypułkować i dobrze zmiksować. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach wrzątku. Wlać ją do masy truskawkowej i dobrze wymieszać. Potem całość połączyć z ubitą śmietaną. Kiedy masa zacznie gęstnieć, przełożyć ją do szprycki i wycis-nąć delikatnie do pucharków. Deser wstawić do lodówki na jedną godzinę, żeby masa dobrze zgęstniała. Na koniec mus udekorować listkami świeżej mięty, połówkami truskawek, truskawkami pokrojonymi w drobną kostkę. Dla ozdoby można też dodać czekoladowe rurki.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)