Do góry

Przekąski Przepis na:

Mus z pstrąga po norwesku

Mus z pstrąga po norwesku

Autor:

Przepisów i artykułów: 925 Ocena: 17443

Dodano:

Odsłon: 2032

Dla miłośników ryb

Składniki

  • 500 g wędzonego pstrąga
  • 5 plastrów wędzonego łososia
  • kostka rosołowa
  • 3 łyżki żelatyny
  • pęczek koperku
  • 1.5 l śmietany kremówki
  • limonka
  • sól
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Mus z pstrąga po norwesku

Przygotowanie

  1. Kostkę rosołową rozpuściłem w ¾ szklanki gorącej wody. Łyżkę żelatyny rozpuściłem w wodzie , zgodnie z przepisem na opakowaniu. Dodałem bulion , ostudziłem , wylałem do formy z kominkiem. Plastry łososia ułożyłem na tężejącej galarecie tak , aby zachodziły na boki formy.
    Pstrąga rozdrobniłem , dodałem sól i posiekany koperek. Śmietanę ubiłem , dokładnie wymieszałem z masą rybną i pozostałymi dwoma łyżkami rozpuszczonej ostudzonej żelatyny.
    Masę rybną wstawiłem do lodówki aby zastygła . Mus podałem ozdobiony plasterkami limonki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

mufinka 24 czerwca 2014 Potrawa bajeczna! A i samo zdjęcie takie trochę... niesamowite... :)))

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 23 czerwca 2014 Podoba mi się i to bardzo, ciekawi mnie smak, niebawem zrobię ciut mniejszą porcyjkę jak na początek :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

oldfork 22 czerwca 2014 nieźle, nieźle. Zdjęcie super. Jak to zrobiłeś że potrawa jest zawieszona w czerni? Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń