Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8294
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1200
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10038
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4595
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 631
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8294
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1200
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10038
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4595
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 631
Składniki
Kostkę rosołową rozpuściłem w ¾ szklanki gorącej wody. Łyżkę żelatyny rozpuściłem w wodzie , zgodnie z przepisem na opakowaniu. Dodałem bulion , ostudziłem , wylałem do formy z kominkiem. Plastry łososia ułożyłem na tężejącej galarecie tak , aby zachodziły na boki formy. Pstrąga rozdrobniłem , dodałem sól i posiekany koperek. Śmietanę ubiłem , dokładnie wymieszałem z masą rybną i pozostałymi dwoma łyżkami rozpuszczonej ostudzonej żelatyny. Masę rybną wstawiłem do lodówki aby zastygła . Mus podałem ozdobiony plasterkami limonki.