Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 5283
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 44
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 5283
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 44
Składniki
Kostkę rosołową rozpuściłem w ¾ szklanki gorącej wody. Łyżkę żelatyny rozpuściłem w wodzie , zgodnie z przepisem na opakowaniu. Dodałem bulion , ostudziłem , wylałem do formy z kominkiem. Plastry łososia ułożyłem na tężejącej galarecie tak , aby zachodziły na boki formy. Pstrąga rozdrobniłem , dodałem sól i posiekany koperek. Śmietanę ubiłem , dokładnie wymieszałem z masą rybną i pozostałymi dwoma łyżkami rozpuszczonej ostudzonej żelatyny. Masę rybną wstawiłem do lodówki aby zastygła . Mus podałem ozdobiony plasterkami limonki.