Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muszle makaronowe smakują zarówno na ciepło zapiekane z różnego rodzaju dodatkami, jak i na zimno, jako przekąska typu "food-finger", na imprezach sprawdzają się rewelacyjnie :-) polecam
Makaron należy ugotwać al dente wg przepisu na opakowaniu w dużej ilości osolonego wrzątku. Po ugotowaniu przelać zimną wodą i rozdzielić każdą muszelkę osobno na półmisku lub desce. Zostawić do ostygnięcia.
Pierś z kurczaka oczyscić, wysuszyć i pokroić w drobną kostkę. Posypać przyprawą gyros, polać olejem, wymieszać i odstawić na min. 30 minut. Po tym czasie usmażyć na rumiano. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu i wystudzić.
Kapustę drobno pokroić, cebulę i ogórki konserwowe pokroić w kostkę. Dodać kukurydzę konserwową oraz kurczaka. Wymieszać z kilkoma łyżkami majonezu.
Nadziewać muszelki sałatką. Podawać od razu lub po schłodzeniu w lodówce. Smacznego :-)
danie szybkie i pomysłowe ,pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 5569
Przystawka z makaronowych muszli, faszerowanych masą jajeczną z warzywami. Id...
Odsłon: 4321
Lekkie, jarskie danie dla miłośników serów.
Odsłon: 2333
Makaron z serem to chyba jedno z najprostszych, najtańszych i najszybszych w...
Odsłon: 4671
Fusilli czyli świderki, choć każdy makaron w tej wersji sprawdzi się. Liczymy...
Odsłon: 564
Smakowite kawałki kurczaka smażone, podane z ziemniakami polanymi tłuszczem i...
Odsłon: 46
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 85
Makaron z serem to chyba jedno z najprostszych, najtańszych i najszybszych w...
Odsłon: 4671
Fusilli czyli świderki, choć każdy makaron w tej wersji sprawdzi się. Liczymy...
Odsłon: 564
Smakowite kawałki kurczaka smażone, podane z ziemniakami polanymi tłuszczem i...
Odsłon: 46
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 85
Składniki
Makaron należy ugotwać al dente wg przepisu na opakowaniu w dużej ilości osolonego wrzątku. Po ugotowaniu przelać zimną wodą i rozdzielić każdą muszelkę osobno na półmisku lub desce. Zostawić do ostygnięcia. Pierś z kurczaka oczyscić, wysuszyć i pokroić w drobną kostkę. Posypać przyprawą gyros, polać olejem, wymieszać i odstawić na min. 30 minut. Po tym czasie usmażyć na rumiano. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu i wystudzić. Kapustę drobno pokroić, cebulę i ogórki konserwowe pokroić w kostkę. Dodać kukurydzę konserwową oraz kurczaka. Wymieszać z kilkoma łyżkami majonezu. Nadziewać muszelki sałatką. Podawać od razu lub po schłodzeniu w lodówce. Smacznego :-)
Przepisy Przekąski
Przekąski
Paluchy czosnkowe
Przekąski
Tortilla z warzywami i serem
Przekąski
Tarta z mascarpone i szparagami
Przekąski
Jajka pod pierzynką
Paluchy czosnkowe
Paluchy czosnkowe to świetna przekąska. Dobrze smakują na ciepło, ale też na...
Odsłon: 242
Tortilla z warzywami i serem
Szybka i prosta przekąska pięknie się prezentuje na stole idealna na różne ok...
Odsłon: 258