Do góry

Przekąski Przepis na:

Muszle makaronowe faszerowane sałatką gyros

Muszle makaronowe faszerowane sałatką gyros

Autor:

Przepisów i artykułów: 662 Ocena: 10426

Dodano:

Odsłon: 23285

Muszle makaronowe smakują zarówno na ciepło zapiekane z różnego rodzaju dodatkami, jak i na zimno, jako przekąska typu "food-finger", na imprezach sprawdzają się rewelacyjnie :-) polecam

Składniki

  • muszle makaronowe 50 dag
  • kapusta pekińska 1 duża
  • cebula 1 duża
  • kukurydza konserwowa 1 puszka
  • ogórki konserwowe 6 dużych
  • pierś z kurczaka 3 filety
  • przyprawa gyros
  • majonez
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Muszle makaronowe faszerowane sałatką gyros

Przygotowanie

  1. Makaron należy ugotwać al dente wg przepisu na opakowaniu w dużej ilości osolonego wrzątku. Po ugotowaniu przelać zimną wodą i rozdzielić każdą muszelkę osobno na półmisku lub desce. Zostawić do ostygnięcia.

    Pierś z kurczaka oczyscić, wysuszyć i pokroić w drobną kostkę. Posypać przyprawą gyros, polać olejem, wymieszać i odstawić na min. 30 minut. Po tym czasie usmażyć na rumiano. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu i wystudzić.

    Kapustę drobno pokroić, cebulę i ogórki konserwowe pokroić w kostkę. Dodać kukurydzę konserwową oraz kurczaka. Wymieszać z kilkoma łyżkami majonezu.
    Nadziewać muszelki sałatką. Podawać od razu lub po schłodzeniu w lodówce. Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 26 kwietnia 2015 Świetne i niezwykle smaczne połączenie. Koniecznie muszę wypróbować :) Odpowiedzi: 1 ▼

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń