Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetnie wygląda, jest kolorowa, bardzo szybka i smaczna. Z podanych składników otrzymamy 13 półlitrowych słoików.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5355
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11784
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5355
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11784
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Składniki
pokroić kapustę i marchewkę. wrzucić do miski. posolić. odstawić na trzy godziny. pokroić ogórki. wrzucić do miski. posolić. odstawić na trzy godziny. pokroić paprykę i cebulę. odstawić - nie solić. bardzo ważne żeby składniki były oddzielnie.
składniki na zalewę wymieszać w garnku i podgrzać.
odlać z kapusty i ogórków nadmiar soku/wody (ale nie do końca) i razem z resztą składników (oprócz papryki) wymieszać w dużym garnku. dolać zalewę. wymieszać. wrzucić paprykę i wymieszać raz jeszcze.
włożyć sałatkę do słoików i zawekować.