Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 406
Dodano: 09.08.2010
Odsłon: 111490
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
pokroić kapustę i marchewkę. wrzucić do miski. posolić. odstawić na trzy godziny. pokroić ogórki. wrzucić do miski. posolić. odstawić na trzy godziny. pokroić paprykę i cebulę. odstawić - nie solić. bardzo ważne żeby składniki były oddzielnie.
składniki na zalewę wymieszać w garnku i podgrzać.
odlać z kapusty i ogórków nadmiar soku/wody (ale nie do końca) i razem z resztą składników (oprócz papryki) wymieszać w dużym garnku. dolać zalewę. wymieszać. wrzucić paprykę i wymieszać raz jeszcze.
włożyć sałatkę do słoików i zawekować.
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

marysia11082 16 sierpnia 2012Zgłoś do usunięcia
KOCHANI PASTERYZUJE SIĘ W ZALEŻNOŚCI OD WIELKOŚCI SŁOIKÓW:WIĘKSZE/900ML./20 MIN. MNIEJSZE DO 10 MINUT.JA TAK ROBIĘ.PRAWIE W KAŻDYM PODOBNYM PRZEPISIE JEST PODANY CZAS WEKOWANIA.POWODZENIA.3 Kto głosował? | Odpowiedz

nikola2005 13 sierpnia 2012Zgłoś do usunięcia
też jestem ciekawa jak długo pasteryzować ponieważ w najbliższym czasie mam w planach ją zrobić:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

kamelcia 08 sierpnia 2012Zgłoś do usunięcia
Fajny przepis,ale tez interesuje mnie czas pasteryzacji????4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ivette 08 lipca 2012Zgłoś do usunięcia
Ile pasteryzujemy soiki?0 Kto głosował? | Odpowiedz

Pettitka23 23 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
uk0 Kto głosował? | Odpowiedz

al_ka 18 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
co to znaczy zawekować?7 Kto głosował? | Odpowiedz